Kellys & Toans Bröllopsbilder

Mer bilder kommer när jag är hemma!


Kellys & Toans Bröllop -10

Helgen har varit obegriplig, ofattbar, overklig... och ja... mållös som jag är.
För min självaste väninna har gift sig. Allting var så otrolig, otroligt vacker, otroligt fin, otroligt rolig..

Innan bröllopet fick vi köra traditonella lekar där vi tjejer inte få tillåta Toan(brudgummen) och hans grabbar att komma in till brudens hem förens dem går med på att fullgöra våra uppdrag. Uppdragen var allt från att sjunga en kärlekslåt för Kelly till att leta brudens läppavtryck. Och självklart hade vi omöjliga lekar så att våra straffar fick komma till nytta och straffarna var allt från att suga in soja/cola från en nappflaska till att ge oss 9999 kr men dem lyckades pruta ner det till 1000 kr, hehe.

Bröllopet tog plats i Bredaryd efter lekar, ceremonin och fotografering. Deras självaste bröllop, enligt mig, var inte bara som ett bröllop men som en gemenskap där alla nära och kära samlades. Jag tror att Kelly och Toan känner detsamma. Att alla vi ställer upp och bevittna ögonblicket. Ögonblicket som jag gladligen nog fick uppleva var entré. En sån vacker och rolig entré. Hur dem kom med vit limousin och hur dem gick mot oss var så spännande, speciellt när alla sköt ballonger och partypoppers. Andra ögonblicket som vigsel och när dem sa "Ja" till varandra fick jag rysningar. Kärleksauran spreds över hela lokalen. Och Kellys klänningar uppmärksammades, wow.. hon var så vacker och Toan så stilig i sin vita kostym. Deras "dans evolution" som jag hade räknat ut att dem skulle göra. Så bra! Och nio ljuvliga asiatisk maträtter. Jag åt dock inte så mycket med tanke på att jag skulle hålla tal efter fem rätter. Och bröllopstårtan, love it!

Efter fem rätter, gick jag nervös upp för scen för att hålla tal för brudparet, även om jag förkortade min 13 minuters tal ordentlig mycket så var jag ändå rätt nöjd. Jag ville säga mycket mer men ville inte trötta ut gästerna. Att stå i scen framför 150 pers kunde ha gett mig ett nervsammanbrott men tur nog inte. Det var faktiskt rolig att hålla tal, nästan så att jag vill göra om den igen fast ännu bättre såklart.

Glädjetårar rann efter Cams tal, åh så fint. Jag kunde inte hålla emot. Bröllopet blev så lyckad och jag är så tacksam över att få delta i denna underbara evenemang. Något jag alltid kommer att minnas, att se mina vänner gifter sig. Sån otrolig känsla! Så ännu en gång vill jag ge mina hjärtliga gratulationer till Kelly och Toan. Jag önskar er all lycka ni kan få i framtiden. Älskar er mina vänner.


Bild: Mikki Pham

Mer bilder kommer...World Expo in Shanghai 2010

Det jag verkligen vill göra är att ta flyget från Hong Kong till Shanghai. Det är inte Shanghai som lockar mig utan World Expo in Shanghai 2010, denna otroliga, magnifika världsutställningen. Efter att besökt deras hemsida vill jag inget annat än att vara där, än att se, än att uppleva, än att inspireras av alla dessa unika paviljonger. Jag vill vara en av dem miljontals besökare i World Expo.

World Expo Shanghai 2010 startade första maj och fortsätter ända in till oktober. Hinner jag? Plånboken lär svida... biljetter dit är förtillfälligt ingen bra investering.

Men här har vi en sammanfattning av olika länders paviljonger. Det sägs att det tar ca 10 dagar för att uppleva alla! Wow...

 

Här nedan ser vi Sveriges paviljong.

 

 


Mitt modersmål

Igår natt satt jag och pratade på skype med mina vietnamesiska vänner och vi bestämde oss för första gången att tala med varandra på vietnamesiska. Vi pratar bara rent svenska och ändå har vi känt varandra sen barndomen. Så fort vi öppnade munnen gick det inte en stund utan att asgarva! Det var så pinsamt och det lät så fult. Jag tycker att det är så synd att man som person är ursprungligen från Vietnam har dessa gräsliga kunskaper om sitt eget språk. Jag vill ju bevara språket så mycket jag kan och självklart vill man absolut inte glömma bort sitt eget modersmål. För detta språk vill jag föra över till mina barn i framtiden. Det anser jag är viktigt.

Och inte länge till åker jag till Vietnam och då hoppas jag att mitt modersmål blommar när jag är där.

Men ett gott skratt av konversationen fick vi iallafall.

Nytt i gaderobenAnnat nytt i gaderoben är denna jeansväst från Nelly.com, 249 kr.Från brunt till orange

Helvete! Hur kan brunt blir till orange? Det är så mitt hårfärg blev till. Från och med nu ska jag aldrig försöka ljusa upp mitt hår än vad den redan är. Att jag inte fattade då, har gjort denna misstag två gånger. Att jag aldrig lär mig...

Akut uppdrag: köpa en mörk hårfärg och låta håret vara framöver! Jag kan ju inte visa mig själv på bröllopet som en morot.
SommarfyndGrå/Svart Kavaj Zoul - MQ, 299 kr (original pris: 599 kr)

Svart klänning med kedjor - BikBok, 199 kr (original pris: 399kr)Jockes nya linne - MQ, 149 krMy saturday - paj, bio, prince of persiaDill & skaldjurspaj made by Jocke. Den blev rätt god och väldigt mättande. Men efter att ha ätit mycket utav pajen vill man inte ha det på ett tag.

Efter maten pendlade vi till Linköping. Jag fick hem lite plagg från sommarrean, visar upp dem senare. Jocke bjöd även mig på bio och båda kom överens med att se Prince of Persia. Filmen var bortom min förväntan. Den var riktigt bra faktiskt. Prinsessan var så vacker och inget fel på prinsen heller. Men persisk såg dem inte ut att vara. Men vad säger man om Hollyworld. They are crazy! Samma sak med The Last Samurai, Dragon Ball Z, The Mexican... alla utspelas av vita amerikaner. Hollywood alltså...

Annars får filmen 3,5 stjärnor av 5. Den är värt att se!
Fridays lookMin underbara kjol (gjort om den till en klänning) köpt år 2006 i New York.
Skinnjacka med nitar från Ebay.
Skor - Din Sko.

min robo.to ser ni min outfit in action!
Och ja jag har solat som bara den!Dagens kap


Titta vad jag kapade hem idag på second hand.

Det var REA, halva priset på alla kläder i butiken. Men jag fann en detaljrik t-shirt för 20 kr och ett vintageskärp för 10 kr. 15 kr hade dem räknat ut men jag gav dem fullt pris, 30 spänn är ju ingenting!

Close up summer

Jag har en ny kategori med mina kollektioner av Close-up bilder. Så påhittig jag är med en förstoringsglas :)

--> Close Up Collection

Hope you'll like it!


Back in byn

Trodde aldrig jag skulle säga detta men fy vad skönt det är att vara tillbaks i byn. Mitt hem, verkligen mitt eget. Här kan jag vara uppe hur länge jag vill, äta vad jag vill, skita hur jag vill, går omkring naken när jag vill, sjunga falsk i duschen hur högt jag än vill!

P.S. Jag svarar på alla kommentarer så fort jag kan.

Alicante

Viva la Espana!


Vår sista dag i Spanien spenderades i Alicante. Übermysig stad med täta gator och byggnader. En strand fanns det även dock ej lika stor som i Benidorm men lika fint är det. Denna gång bokade vi ett hotell Alicante estudiotel nära centrum. Stort och lyxigt reception hade dem och rummen som vi fick var helt godkänd. Korridoren var dock läskig och inte kunde man sluta inbilla sig saker då. För att göra fantasin ännu kusligare var hotellet en gång i tiden ett sjukhus, enligt Wai. Otäck va med tanke på hur många kan har dött där! Annars var det ingen fara eftersom vi var så pass många ändå så förutom Ara som blev vettskrämd haha.

På grund av min sömnbrist var jag otrolig seg hela dan och vi hann inte heller göra så mycket i Alicante förutom promenad på stan och marknad. Lunch på KFC och middag på ett uteställe där dem mest serverade kebab. Så spanskmat fick man knappt uppleva utav, ha ha.

Trots sömnbristen försökte jag ändå vara uppe hela dygnet med allesammans eftersom det var vår sista natt i Spanien. För att fördröja natten utan att sova körde vi Uno, kortlekar och charader på hotellet men jag var så trött och trög att jag knappt kunde reagera eller gissa på charadleken. Så jag gav mig en blund i kanske nån timme. Onödigt nog blev jag ännu tröttare när jag vaknade upp. 

Tidigt på morgonen vid 7 var det dags att säga adjö. Adjö till Spanien och adjö till grabbarna. Sorgligt men sant. Dem flesta killar skulle stanna där en dag till medans resterande skulle åka hem. Jag hade lätt velat vara där en dag till. Amy ville t.o.m. att vi skulle missa flyget hem, ha ha. Men nej vi gjorde inte det och inte länge till var vi hemma!

Tack till dem som gjorde resan helt underbart och minnesvärd! Ni är guldvärda! <3


Berget som vi inte hann klättra på.
Maxi dress

Ett måste inför min sommarkollektion är en Maxi-dress! En lång klänning som täcker hela benen. Så vackert!

Jag har grubblat över en månad om vad för outfit man ska bära på min väns bröllop som är om två veckor. Så jag tänkte satsa på en lång romantisk klänning. Frågan är om jag hittar den rätta i god tid?

Klänningarna under är från Asos. Den längst till höger är vackrast men svindyr! Men den längst till vänster har jag mest funderat på. Den är inte hel vit utan täckt med ljusa blommiga mönster. Priset ligger dock runt 1000 kr och jag grubblar fortfarande...
Juni 12, 2010

Jag har varit så fullt upptagen att jag knappt hinner skriva hela vår Spanien resa. Mamma har fyllt år och idag kom jag nyss hem från Borås där jag firade bästa Tsukiis student och snart beger jag mig iväg igen till Janni och firar hennes 20årsdag.

Men det ska bli riktigt kul att få träffa på gamla vänner från tiden man umgick som mest i gymnasiet.

Så hörs säkerligen imorgon!


Last night in Benidorm

Efter halva dagen vid havet, gick vi tillbaks till lägenheten för och tillaga spaghetti till middag. På kvällen promenerade vi längst stranden, upptäckte vi sedan vart centrum log. En riktigt mysig stan!

Vart man än befinner sig i centrum fanns det alltid något gott att äta, som t.ex. glass. Jag har aldrig sett så mycket blandade smak på glass, men oturlig nog valde jag "tuggummismak" för rolighetens skull och som visade sig smakade konstig fast "tuggummi" smakade det allt väl.På natten drack vi upp hela min malibu flaska. Efter malibu ville jag inte gå vidare men tanke på hur mycket jag spydde igår. Dem andra drack vidare upp absintet. Så fullt ös körde dem. Hur fulla dem blev kan vi diskutera men det var väldigt underhållande att se på kan jag allt säga som big Brother live, behöver jag säga något mer? ;)Malibuflaskan, designad av oss.

Dag 3 i BenidormÄven den här dag var man uppe hela natten, trots att jag ville decka när och var som helst fick min hjärna med kroppen att fungera fullt ut ändå. Min tanke var; sova kan man göra när semesterresan är över.

Vi spenderade hela eftermiddagan mest vid stranden och passade på att sola och bada så mycket som möjligt innan resan tillbaks till Alicante. Vi tog massa bilder och gick runt för att utforska stranden ännu mer. Det sägs ju längre man gick ut, destu mer närmar man ett nudist strand. Om det var sant fick vi aldrig veta eftersom vi tjejer inte trodde på det. Många var topless men det är vad dem själv har valt. Så nudist strand såg det inte ut att vara. Killar hade för höga förväntingar men så fort dem såg någonting brast dem ut:

- Klockan ett, twin tower!

Haha man kan ju undra om dessa små pojkar aldrig sett par tuttar?Dag 2 Natten i Benidorm - Aldrig mer vodka...

Trots att natten närmar sitt slut och alla vi gick hemåt var festandet igång hela natten fram tills kl 8 i lägenheten. Vi körde drinklekar där jag förlorade som mest vilket ledde till att jag drack som mest och spydde som mest. Det var hemskt och det är andra gången jag någonsin har spytt via alkohol. Jag har insett mina begränsningar när det gäller alkohol nu och det ni är: Vodka. Never again...

Jag deckade vid Billy men vaknade av hans snarkningar och kunde inte somna om, gick förvirrad och fortfarande full till min lägenhet, plingade på och tack gode gud att tjejerna var vaken men de ville ut till poolen och solade vilket jag dumt nog gick med på. Sen dess har man varit uppe och inte fått en enda riktig blund. Galet hur vi orkar fortsätta..
Dag 2 i Benidorm II - möhippa, champagne, catfight

Mot kvällen spenderade vi den speciellt för Kelly. Alla fixade iordning sig för middag och utgång på stan. Vi hade på sig snygga handmålade maskar och blommor runt halsen. Perfekt för möhippan!

Vi bestämde för att äta på en restaurang där dem serverade spanskmat. Dem flesta beställde pallela. Utmärkt middag och sen skålade vi. Det roliga var att vi mötte flera möhippor och svensexor på samma gång. Allt var så sammanträffande! Man börjar undrar om Benidorm var en typiskt stad för möhippor/svensexor? Men det var riktigt roligt! Jag hade gärnat velat ha en möhippa där jag med.Kelly fick spruta champagne vid stranden och vi alla drack ur den. Utgång blev på en nattklubb Chaplin som dem flesta antog var en gaybar? Det var nästan bara killar där inne. Men vi hade rolig tills vi blev inblandade i en catfight. Allt började med en fet tjej som puttade till mig när jag dansade. Då kallade jag henne för "bitch" (borde kanske inte ha gjort det) och vände mig om som om inget hade hänt. Jag trodde att allt slutade där tills hon började går upp för scenen där vi var och puttade resten av mina tjejkompisar. Dem puttade tillbaks och där startade catfighten. Hennes vän började få utbrott och drog våldsamt på håret på en av våra tjejer och vi sparkade bort henne. Det var faktiskt en hemskt syn! Tänk er asiater mot spanjorer, haha lite komiskt. Vaktarna var på vår sida och kastade bort dem. Killarna var utanför och hann inte se catfighten annars hade dem förmodligen hjälpt till. Billy försökte ta bort henne men hon var överallt. usch det var galet men vi fick bort dem till slut ;)


Fortsättning följer...Dag 2 i Benidorm - stranden, carrefour, nostalgiBenidorm
är en typiskt turiststad. Knappt något som utmärker det spanska kulturen så speciellt mycket. Men i staden Alicante, där har vi en typiskt spanskstad och jag är glad över att jag fick uppleva båda städerna. Alicante och Benidorm har sin egen charm. Jag skulle rekommendera Benidorm för vänner och partyssugna resenärer medan Alicante för kärlekspar och dem som vill uppleva kulturen. Alicante har dem flesta romantiska och mysiga gator jämfört med Benidorm som har skyhöga byggnader. Benidorm är en väldigt sexistisk stad har jag märkt eller är det kanske spanjorer som beter sig så? Staden är väldigt öppet, alla barer och restauranger som försöker locka kunder genom lättklädda kvinnor/män. Jag fann det underhållande klart men tänk på alla barn som ser detta. Barn och barnvagnr var överallt på nätterna. Det är sjukt. Klockan var ändå över 12. Bortser från det älskar jag Spanien. Alla butiker som fanns men som Sverige inte har. Blanco, Carrefour, Bershka...

Anledningen till varför jag älskar Spanien är på grund av hur mycket kärlek jag fick uppleva där senast. Denna nostalgikänslan som flödar över hela mig varje gång jag tänker på Spanien. Jag ryser när jag t.ex. ser Carrefour (ett stort köpcentrum) eller när jag befinner mig i en avdelning med bara vattendunkar. Love it!

Andra dagen i Benidorm fick jag allihopa att följa med mig till Carrefour för storhandlning.  Jag ville dela med mig detta underbara köpcentrum och vi köpte allt från vattenmeloner till tandkräm. Eftersom vi har ett kök ville vi utnyttjar det. Så vi delade upp oss i två lag där varje lag fick laga en varsin maträtt. Jag, Sally, Kelly, Wai och Ara gick med på att laga spaghetti med köttfärssås och resterande bestämde sig för att laga pastasallad. Enkelt, ekonomiskt och gott! Efter Carrefour gick vi till stranden och njöt för fullt. Vädret var perfekt med klarblå himmel och strålande sol!

Fortsättning följer...


påväg till Carrefour


Kellys Möhippa à la Spain

Dem fyra senaste dagarna har varit sömnlösa men otroligt roligt och fantastiskt. En bra början som förgyllde sommaren 2010. Jag och tjejerna överraskade Kelly vid trappuppgången med partypoppers och flaggor. Kelly hade precis tagit rast och skulle iväg för och äta lunch med sin fästman. Kellys reaktion först enligt oss var inte så väl överraskande utan hon gav den "åh-nej-vad-fan-inte-idag" minen. Man kan ju undra om hon har haft en dålig dag på jobbet. Kelly gick sedan iväg med sin fästman på lunch (ej planerad) medan vi packade allt som behövdes till resan åt henne. När hon kom tillbaks fick hon en fin slöja av oss och ögonbindel så hon inte misstänkte något när vi "kidnappar" iväg henne. Stackars Kelly fick ha ögonbindel på sig hela resan till Växjö flygplats och där mötte vi resterande av gänget som skulle med. Vi var 10 pers med Kelly. Tanken var att vi ville ta av ögonbindel på flygplanet men det skulle inte funka på grund av säkertskontroll m.m. så vi bestämde oss för att ta bort Kellys ögonbindel utanför flygplatset då alla var på plats med fler partypoppers och viftande spanska flaggor. Överraskningen utanför flygplatset gick jätte bra och Kelly blev otroligt glad över Spanien resan! Alla var spänningsfulla inför resan som gick förvånansvärt fort, 3 timmar kändes som 3 minuter. När vi var väl framme till Alicante hann dagen mörkna och luften var kvavt och varmt. Exotiskt väder är underbart! Men ju mer man är i utomlands destu mer uppskattar man Sveriges renlighet och den friska luften. Vi tog sedan buss till Benidorm, "partystaden" där ca 30% av befolkningen är icke spanjorer. 30% av dem är mest britter. Alla föll redan för Benidorm, en storstad med höga byggnader och den varma exotiska omgivningen. Vackert! Aldrig sett något liknande. Första dan bestämde vi oss för att går ut och utforka staden på natten. Vi hittade beachen och vi fann oss en kebabställe och maten där uppskattades och såväl den oförväntade indiskmusik i bakgrunden. Lägenheten vi hyrde var riktigt nice. Tre lägenhet för alla oss, riktigt fräsch och stilrent. Vi fick ett vardagsrum + kök, badrum, stor terrass och ett sovrum med två sängar. Lägenheten hette Don Salva för er som undrar. Rekommenderas varmt! Vi hade även en pool som var precis lagom stor. Vi utnyttjade den inte så speciellt mycket. Ett par gånger under morgonen. Har man en strand bredvid får man passa på.

Vi gick och la oss väldigt sent men jämfört resterande av nätterna har jag knappt sovit. Mycket gjort på knappt fyra dagar. Resan kunde inte bli bättre!

Fortsättning följer...
Bilderna är klickbara för förstoring.


Kellys Möhippa!

... i Spanien! See ya in about 4 days.Omg, snart åker vi och firar...

............................................................


Close up places
Close up OrkidéIdag tog jag nya "Close Up" bilder som jag kallar det. Vad tycks? :)

R.I.P LG

Min mobil är stendöd och ingen kan nå mig längre :( Funny story hur den dog men föreställ er stanken av avlopp och någons oborstat-i-flera-år andedräkt. Ja juste, min mobil föll djup i en liten kloak när jag och min vän Janni sprang till hennes bil. Så otippat! Vad är oddset liksom? Jag borde köpt lotto i en kiosk brevid. Men jag bokstavligen "böl-garvade" åt händelsen.

När jag kom hem såg min styvpappa att jag var "gråtfärdig" och enligt mig så var det ingen chans att jag kommer få tillbaka den eftersom brunnen var stängd. Så han gick dit och gjorde allt för att få upp min mobil.  Han fick tag på kommunen och de fiskade upp den till slut. Min styvpappa är bäst <3


 

 


Finally some internet...

... och nej jag snor inte andras internet. Jag befinner mig nämligen i min familjs nya lägenhet i Ljungby, anlände hit för några dagar sen och har varit fullt upptagen. Mycket och planera innan den stora dan inträffar. Jag borde inte säga så mycket eftersom jag brukar vara den "som råkar" säga ut saker och ting, så zip min mun ska vara stängd tills imorgon. Men en sak kan jag säga; det kommer bli en stor fet överraskning!

Mer berättar jag imorgon ;)RSS 2.0