Fishy fish





Fann en stor akvarium på restaurangen Thai Hoa i Mjölby. Restaurangen var väl fin men inte maten!

Dock hade dem fina fiskar.  Nästan så att man hellre vill äta dem än torra nudlar. Jocke var iaf sugen.



Details




Ringar är från Ebay. Kostade runt 3-6 dollar. Men det finns många ringar där för 1 dollar. Billigt! So check it out!


Update: Mars 31, 2010

Jag tror att jag har gått runt och blivit sjuk, en snuvig sådan. Kan det vara pollenallergi? Eller kan det beror på att jag numera sitter uppe så sent om nätterna och "grupp-skypa" med vänner tills kl 4-6 på morgonen? Det är faktiskt ovanligt av mig, brukar annars går och lägga mig vid elva tills dessa jävlar bjöd in mig på grupp-snack. Tänk att jag hade ett liv innan det. haha eller vem försöker jag lura?

Men nu försöker jag gå tillbaks till min gamla vana. Lägga mig tidigt och vakna tidigt. Livet var lättare då. Vakna man för sent har man ingen lust till något, t.ex. att uppdatera bloggen som ni har märkt.

Vad mer, jo jag blev antagen på Metropolitan University i London. Har sökt två program på den skolan. Fashion Marketing and Management och Fashion Marketing and Media Studies och kom in på båda. Jag har inte bestämt mig ännu vad jag vill. För jag ska även söka till Asien. Jag har aldrig tänkt på Asien men helt plötsligt blev man sugen.



Update, Mars 25, 2010



Titta vad enkelt och fint jag har lagt upp min lunch. Det brukar annars vara messy med min mat. Idag rörde jag ihop lite pasta, min egen avokado röra med en av mina favorit örter Koriander. Nyttigt och gott! Och nej så lite äter jag inte. Ni känner ju mig!

Till middag blir det Jockes goda lasagne. mums cant wait to dig in!

Imorgon beger vi oss till Linköping igen, men denna gång för att göra pass. Jocke behöver en ny pass så vi kan åka på semester under sommaren. På lördag åker vi till Stockholm. Lilla Emelie fyller 1 år idag faktiskt men vi ska fira henne på helgen. Så Grattis till den lilla plutten!



Prom


Bild: Fossan
Redigering: Jag

Jag har fått ett mail från en fotograf som tog bilder på mig och min pojkvän under balen i teleborgslott förra året. Han ville använda bilderna just på oss som reklam för hans fotosession. Fotografen tyckte att dem var helt underbara och det tyckte jag med så självklart fick han det. Jag har dock inte hans originala bilder eftersom jag aldrig beställde något från honom. Annars har jag hundratals bilder från vår bal med hjälp av mina paparazzi. ;)


Bild: Camie
Redigering: Jag



Hisspitch

Imorse satt jag med min jobbcoach på ett fik och diskuterade lite om våra handlingsplaner. Något hon sa att jag skulle lära mig var "hiss-pitch", trodde hon sa "hiss-bitch". Jag fick ett fjuttig fniss där. Men hiss-pitch innebär att du ska kunna sälja dig själv till ett företag i 60 sekunder. Så det var min uppgift idag. Snacka om frusterande. 

Min jobbcoach var en snäll en, dock hade jag velat ha en sträng jobbcoach faktiskt. Ju strängare dem är desto mer tar man åt sig och lär sig mer. Så känner jag mig. Annars är jag nöjd med henne.



Mars 23, 2010



Kedjorna som jag satte dit själv finns här Panduro Hobby för er som undrar.



shoe maniac



Jag vet att det har gått dåligt med bloggandet igen. Vi ska faktiskt skylla på helgerna. Jag har varken tid eller lust det här med bloggen under helger. Dessa värdefulla dagar spenderar jag det nogrannt med min pojkvän. Vi hittar på saker som vi normalt inte har tid under vardagen.

I lördags var vi i Linköping för en runda shopping och mat. vädret var strålande dock blev shopping inte så lyckad. Som vanligt köper jag något jag egentligen inte behöver men bokstavligen inte får nog utav. SKOR var det ja. Jag kapade hem ett par från DinSko för 199 kr. Sjukt billigt! Men det lilla missnöje var att det var allt jag hade hittat. Men jag är ändå glad!

Vi lunchade på en grekisk restaurang och min maträtt blev godkänd, dock var Jockes maträtt godare. Jag åt friterade bläckfiskringar med tzatziki och han åt kryddstark köttspett med burgul. Jag kunde inte sluta äta från hans tallrik, det var så gott.

Men shopping inför våren är ännu inte slut. Jag är fortfarande på jakt efter en "krämfärgad" kavaj. Egentligen beige men ordet "beige" är så fult! Håller ni inte med?



I want this jacket sooo badly



Varför är det alltid något jag verkligen vill ha är slutsåld?! Speciellt på H&M. Varför?! Åh men jag ska inte ge upp. Jag har tänkt mycket på en krämfärgad kavaj inför våren, och jag ska hitta en vare sig det är i H&M eller inte. Men jag hoppas den finns i Linköping.


pimpat väskan



Idag har jag satt dit nitar på min väska. Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag saknar väskans orginalitet men nu är det för sent att ta bort dem. Det lär bli hål om jag gör det. Men jag få väl nöja mig med utseendet!


Todays Closet



I min gaderob för idag finner vi en klänning köpt i Vietnam (märke är koreansk), skorna från H&M och leggings från Asos.com.

Bilden är skapad med hjälp av photoshop och illustrator.


New fragrance



My loving new fragrance! Smells wonderful! Min underbara parfymflaska kom idag och så även min blommiga ring.






Ny möbel i hemmet



Gissa vad vi har skaffat igår?

Ett nytt "sminkbord"!
Ett kap från Secondhand Mai-Shopen i Mjölby. 125 kr plus hemkörning. Billigt!





Todays outfit




Kavaj - Secondhand Myran i Linköping
Cognac väska - Secondhand i Mjölby
Leggings - Asos.com


pantyhose



Jag älskar leggings, strumpbyxor, tights.. u name it! Däremot avskyr jag jeans, då menar jag inte att jag tycker jeans är fula. absolut inte. Men att dem är så himla obekväma. That's it.

Mina nya leggings som ni ser på bild finns på asos.com.


allt om mitt hår



Visste ni att mitt hår är egentligen super rak och väldigt tunt! Hur jag får mitt hår så naturligt vågig är inte med hjälp av locktång eller en viss shampoo. Jag brukar faktiskt rullar mitt hår till en knut och oftast sover jag med det eller så väntar jag ett par timmar innan jag släpper håret. Men resultatet ser ni på bilden.

Visste ni även att jag aldrig har klippt eller färgat mig hos en frisörsalong förutom en gång då min kompis var en praktikant hos en frisörsalong, då klippte hon mig gratis. Sedan har jag aldrig haft hårförlängning. Men färgar håret jag gör väldigt ofta :P



Ponyo on the Cliff

Någon som är sugen på att se en fantasifull och en söt disneyfilm? Då måste ni ser Ponyo on the Cliff! Igår fick jag bestämma vilken film jag och min pojkvän skulle se, efter att ha sett Ninja assassin och annat action filmer är det min tur att välja! Så det blev Ponyo. Urgullig film. Underbart ritat. Om ni uppskattade filmen Spirited Away eller Totoro, så rekommenderar jag även Ponyo eftersom filmerna har samma regissör. Så tummen upp för Hayao Miyazaki och hans underverk.




Topshop bralet

En jättefin blommig bralet från Topshop har jag klickat hem för idag. Mitt första köp på Topshop's hemsida. Jag har alltid trott att man måste betala tullavgifter och vågade därför aldrig köpa något därifrån. Men det visade sig att Topshop skickar även sina produkter till Sverige, nu behöver man inte betala en massa dyra tullavgifter. Great!


Mars 13, 2010

Anna och David med deras urgulliga dotter är på besök. Lilla Emelie kan går nu, väldigt stabilt faktiskt. Jag är imponerad över hur en sån liten människa kan balansera och gå med sina två småa ben. Sånt tar vi äldre för givet.

Imorgon blir det en runda på sekundhand butik och sedan ska vi fira Kent. Han fyllde 20 år för inte så länge sen. Men det blir väl det vanliga firande med go mat och pärontårta. Så typiskt familjen Chienh. haha i min familj beställer vi alltid dock exotisk passion tårta.

Nej men nu blir det läggdags.
Godnatt.



Hi sunshine






Foodelicious



Gissa vad min bästa hemlagad maträtt är?
Min supergoda nudelsoppa! My own recipe ofcourse. Det gäller att ha bra smaklökar ;) Sen är det inte heller så svårt.

Nån vacker "icke-lat" dag ska jag visar er ingredienserna och receptet. Men än så länge för ni nöja er med en ny Kategori för sånna som jag och matvrakarna gillar: Foodelicious



Sail: James Patterson

Min nästa bok blir en kriminalroman av gissa vem? James Patterson! Jag älskar hans böcker! Boken fick jag av min styvpappa. Han har samma smak som jag när det gäller böcker. Så tack Irwin!




Recension på Leaving The World

Leaving the world är finally utläst. Aldrig har jag någonsin föreställt mig en vanlig kvinna i så mycket trubbel och så mycket besvär. Redan som liten blev hon anklagad för sin pappas avgång och efter det har hennes liv varit som en misär med hemska påföljder. Jag kan dock inte avslöjar så mycket utan enkelt kortfattar alla konsekvenserna: svikelse, otrohet, avsked, skulder, olycka, självmord, psykhem, rymning, fara.

Lägg även märke till att hon är helt oskyldig.

Eftersom boken heter "leaving the world" så har jag förstått att budskapet är "re-enter the world". Allt elände som hon har gått igenom är det inte så konstig att hon vill lämna världen och det gjorde hon. Men steg för steg fortsätter hon att leva och på så vis återvänder hon till världen.

Boken är på engelska är lite svårläst speciellt svåra ord men inget man ska behöva sega sig på eftersom man kommer lätt in i boken, så dessa ord märker man knappt av. Boken får iaf 3,5 av 5 stjärnor.

Så för er som är nyfikna på en kvinnas bedrövliga och dramatiska liv är denna bok perfekt. Leaving the World heter boken med ca 400-500 sidor. Skriven av Douglas Kennedy. Jag är väldig imponerad över att det är en man som har skrivit boken. Det sägs ändå att männen har svårt att veta hur kvinnor tycker och tänker. Så jag är impad!



Mars 10, 2010

Strålande väder. Jag hoppas att det förblir så här tills våren ankommer. Men det närmar sig. Sol och klar himmel är bra tecken. Annars är det toppen med mig idag, dock gör jag inget speciellt om dagarna förutom att försöka tvinga mig själv att skapa en portfolio. Det är så synd att man inte kan tvinga sig själv. Inspiration kommer när den kommer. Inget man kan tvinga fram.

Allt annat är fixat. Mitt betyg är översatt av min skola och en referens av mina lärare är skickad. Jag blir så berörd av att läsa den varje gång. Jag har aldrig varit så bra bedömt av någon annan. Tack.

Med min porfolio, betyg etc. satsar jag antingen på Design Kommunikation eller Grafisk Design dock ligger dem i samma kategori så det är inte så stor skillnad mellan utbildningarna. Jag har även sökt till ett antal skolor i England. Media studies in Fashion är ett annat ex. som jag tror kommer att passa mig perfekt. Ja så är det mycket jag vill men måste tyvärr begränsa mig själv. Vad jag vill bli vet jag inte ännu men vad jag vill läsa finns det mycket att välja mellan!



Perfume parisienne

Photoshop = love!

Draken har jag skapat fram själv. Himlen är tagen av mig. Hjärtorna är från brusher. Parfymflaskan är tagen från google.

Sedan var det improvisation som tog över.



fruity nails

Imorse kände jag för mig att göra något riktigt barnsligt med mina naglar. Det var pilligt men roligt. Visst blev dem söta?

Den nedersta blev finast tyckte jag.


 



Mars 7, 2010

idag

 



Ny loggo

En ny loggo gjord i Adobe illustrator. Nu ska mina bilder blir märkta framöver!




Mars 4, 2010

Jag och Jocke



Unga västerlänningar som idealisera Asien

Det är inga konstigheter att Asien har i många år varit en välutvecklad kontinent som forsätter och fortsätter att växa. Man kan inte går miste om något nytt dyker upp på andra sidan jordklotet. Och nu har kulturen med dess trend, musik, filmer och mat sprids så enormt med en stor påverkan på oss.

Vad är det med Asien som utmärker sig själv i Västvärlden? Har ni märkt hur stort Asien har slagit igenom? Nu talar vi speciellt om länderna som Korea och Japan. Vart jag än surfar runt i nätet finner jag minst en västerlänning som avgudar Asien på deras blogg. Koreansk pojkband och språket som ingen förstår. Självklart är det uppenbart att Asien är så framåtskridande i allt dem gör, men vad är det som gör t.ex. Sverige så inne denna kultur speciellt musik och kläder? Jag minns hur väl besatt jag var i Japan och Korea vid fjortonårsåldern, men idag har man passerat den ålder dock menas det inte att jag tycker mindre om vad dem fortfarande har att erbjuda. Men idag ser jag mer ungdomar som idealisera Asien mer än någonsin!

Jag finner det verkligen fascinerande. Att så många svenskar beundra det Asien har att erbjuda. Att man finner andra kulturer så intressant. Jag tycker att det är fint och roligt när så många ungdomar finner en viss kultur dem gärna håller sig uppdaterade i. Jag är inte förvånad över att det är den asiatiska kulturen i Japan eller Korea, för jag kan inte komma på ett annat land som är så oehört inspirerande.

Så fortsätt med att älska Asien!

 

 


I want summer!

Jag har laddat ner lite brusher och lekt för fullt med färgerna som ni ser. Det ser väldigt somrigt ut, precis som jag vill ha den.






makeup brusher

Nu ligger mina borstar i ordning och reda. För er som undrar var man kan få tag på prisvärda borstar så finns dem här på BF-Beauty.com, där finns även en massa smink och andra makeup produkter.


Baby Kabuki fick jag när jag beställde mineralsmink, dock inte på den hemsida jag gav er.




I'm a star

Today I feel like a star :)




Foto och redigering: Mikki Pham



Mars 1, 2010 beautiful people

Vilken fin upp-piggande meddelande jag fick av Mymy på facebook. Ångest som jag har burit i mig har släppt lös, kanske inte helt men enough. Jag mår bra och är mig själv igen. Tack Mymy.

Efter att har gjort testet i Malmö var det menat att fira det med fest om det gick bra men eftersom det gick åt helvete, gick jag ut och söp ändå. Inte mycket men tillräckligt. Tillräckligt mycket för mig att glömma bort det och bara ha skoj med mina vänner. Jag hade inte tänkt och går ut från början sen har man även småtjafsat med en vän och efter ett tag insisterade hon mig att komma och den lilla skitunge var tvungen och bjuda mig på hardcore superstar konsert och nattklubb. Jag ha inga ord för det så berörd som jag var. Min Eva. Tack. och vill även tacka Julia och Emma för en lyckad kväll!

Resterande helg spenderade jag den med mina närmsta vänner. Det blev mycket prat om allt möjligt. Vi fick även testa på kellys utsökta maträtt som jag definitivt kommer att laga till Jocke när jag kommer hem. Sedan såg vi en charmig Disneyfilm "Ella Enchanted" samtidigt åt vi glass med persiska smak. Underbara pratstunder varade i åtta timmar. Mer sånna kvällar tack!

När jag kom hem, runt 1 såg jag en liten hemmagjord box och ett hjärtligt vykort på köksbordet, undrade först vems det var till och tydligen var detta till mig från världens sötaste Malin. Min granne. Hon är som min lillasyster, en lillasyster jag aldrig har haft.

Jag blir så himla kär av allt folk runt omkring mig. Jag skulle inte ha mått så här bra om det inte vore för alla er. Tack mina vänner och min familj för att ni finns <3






RSS 2.0