Maj 31, 2010



Packat och klart till Ljungby. Något roligt kommer snart att inträffa denna vecka men det kan jag tyvärr inte avslöjar än. Nu ska jag njuta av solen och läsa ut min thriller bok.

Angående Eurovision som jag glömde att kommentera om. Lena var värt vinnaren. Så söt och bra hon var! Men det bästa med hela Eurovision var när Madcon uppträdde och när hela Europa dansade! Awesome!



Collection of my close up picture



Jag ska ta och börja med Close Up bilder nån dag igen :)

Foto & Redigering: Mikki Pham



Truth about my hair

För er som gick på min nya hårklippning, you've got all wrong!

-- > En peruk hade jag!(klicka in för att se videon)

Jag skulle aldrig ge mig på att klippa så kort när det har tagit flera år för mig att spara denna långa hår! Men kul att rätt många gick på det ;) Trots att det var fejk så tyckte jag ändå om frisyren och många tyckte jag skulle passar i det. Så varför inte?

This is my real hair!




Smockfull schema

Nedan ser ni ett smockfull schema under juli/augusti och ni kan ju själva lista ut vad det kan innebär.

Nämligen min och Jockes första resa ihop någonsin! Biljetten är bokat! Vi ska på en liten asiatrip till Hong Kong/Kina/Vietnam. I can't wait!

Dock vet vi inte ens om vi hinner med allt som står på schemat men det är alltid bra att ha någon slags plan innan man reser. Tänk jag och Jocke vilse? vilken kaos! Men den 10 juli åker vi och kommer hem den 4 augusti. Vi båda längtar så fruktansvärt mycket!






Omg, I got myself a new haircut!

Can u believe it?






All star

Nu var det kanske lite dags för dagens vardagsoutfit. Ett tag sen jag la upp det men here you go!

Jeans: Cubus 199 kr
T-shirt: köpt i VN
Skor: Converse





Robo.to

Så mycket smidigare och så mycket roligare att visa upp sig själv, sina saker, sin outfit med Robo.to!  Det dåliga med Robo.to är att videon byts ut så fort man uppdatera en ny. Så bäst nog att lägga videon vid sidan. Thanks Camie for sharing this site!

Ni ser mina nya brillor på videon bredvid btw ;) ---->



tjockis



bild tagen av mig i vietnam.

Maj 26, 2010

Värst vilken huvudvärk jag fick när jag steg upp för sängen. Late night is the one to blame! Just nu sitter jag och njuter av frukosten och lyssnar på spotify. Sen beger jag mig till Linköping för och träffar Tobias och sedan shoppa nya träningsskor! Jag siktar mot Reebook Easytone men ack så dyrt, undrar om det ens är värt det?

Klickade även in på Chrislynes blogg och vad hittade man inte då?

Ljungbys "Bäst Klädda Kvinna: Mikki Pham".

What, jag?! Åh vad oehört glad och berörd jag blev. Jag läser hennes blogg dagligen men trodde aldrig jag skulle upptäcka mig själv där. Hade jag utsett "Bäst Klädda Kvinna" i Ljungby skulle det lätt vara Chrislyne för hennes utstrålning får vad som helst att ser snyggt ut. Kanske hade Ljungbys "Snyggaste Kvinna" passat bättre. ;)



Kläder är bland dem svårast att bli av med

Innan flyttningen i min gamla hemort var jag tvungen att sortera, slänga och donera gamla kläder från min garderob. Inte förens då insåg jag hur mycket kläder jag egentligen hade. Kläder som jag längre inte använder men som jag ändå vill ha kvar för ingen vettig skäl. Min mamma bad mig att slänga så mycket som möjligt, så jag tvingade mig själv att välja bort plagg efter plagg. Men när man vet att man ska sortera kläderna till donation gick allt det grubblande ändå smidigt. Två stora säckar blev det och det känns bra i min själ.

Resterande kläder har jag kvar i källaren men vissa utvalda plagg och skor som mina urslitna converse och en matchade t-shirt tog jag hem. Återanvändning på nytt! Inget kan går fel med Converse!




Beckmans Arbetsprover

Det blir ingen Beckmans för min del utan jag har bestämt mig för att tacka ja till London. Tanken var ändå att jag ville fullborda arbetsprovet men lyckades inte. Det fanns 7 uppgifter och jag hann göra mer än hälften men valde att ge upp på grund av tidsbrist och den stora konkurrensen. Men jag ångrar inget, det var en rolig utmaning så jag tänker ändå visa er vad jag har gjort.

Uppgift 3: Starta ett fiktivt ekologiskt företag. Beskriv kort företagets inriktning och profil, vad ska ditt företag arbeta med?
Hitta på ett namn till företaget och ta fram en grafisk profil med logotyp.

Bilderna är klickbara.




Företagets namn: WearEko


Företagets inriktning är bevarade av främst miljövänligt form av mode. Moderiktiga, kvalitativa och ekologiskt är dem tre budskaps ord vi vill föra fram i vårt företag.

 

Här erbjuds ekologiska och miljövänliga kläder, skor och accessoarer i mängder. Produkterna är framställda med stor hänsyn till miljön och rättvisa. Syftet med WearEko är att ha så lite miljöpåverkan som möjligt samtidigt visar vi ett stort intresse för både mode och skönhet.

 

 


Top secret!

Spännande saker har hänt idag och jag längtar fruktansvärt!! Avslöjar när hemligheten är över ;)



Peter Siepen, Sveriges snyggaste man?

I bussen på väg till Linköping träffade jag på Peter Siepen. Han var färgglatt och luktade apple juice. mmm sen slog en tanke om att han är sveriges snyggaste man. Han må vara snygg för hans ålder men jag har svårt att tro att han är "Sveriges snyggaste man", speciellt med den klädstil. Inte för att det är något fel med det för jag gillar människor som vågar sticka ut, men tydligen ska Sveriges snyggaste man vara metrosexuell? Absolut inget fel det heller, metrosexuella killar kan vara riktigt snygga men det känns som om Peter Siepen har överbrukat den livsstilen, såvida han inte är bög?




Maj 24, 2010



Jag har aldrig haft så mycket fullt upp under helger att jag knappt minns när det var senast jag spenderade min helg i min bostadsort. Men jag klagar inte, tycker att mitt liv är tillräcklig aktiv som det ska vara.

Så i fredags åkte jag hem till Ljungby, festade på den nya nattklubb "Köket". Trots att nattklubben var liten, kunde inget går fel med rätt umgänge. Men tänk er ca fem timmar blev min åktur till Ljungby bara för och träffa på mina tjejer. Jag kunde helt enkelt inte tacka nej, speciellt när Kristina och Eva skrev detta smset till mig:

"Quja! Vi leker i min kojja ikväll, ta med ditt vin, så ska du få se på ett svin. Svinet går under och då blir det dunder! Haha vi är hos mig, så be din judemamma släppa av dig hos oss :D"

Jag gapskrattade i bussen. Jag är verkligen glad över att ha sånna pajas i mitt liv. Att umgås med dem är som att bli full på en cider, haha.

Resterande dagarna har jag flitigt hjälpt familjen med flyttningen. Så sysselsatt har jag minsann varit och det förklarar den långsamma uppdateringen.



Sony Bravia

Inspiration i högsta nivå! Redigerat om och Tagen från min gamla blogg 2008-05-03.

Sony Bravia Commercial

  • Alla minns väl om den originala Sony bravia reklamen på tv med hundra tusentals studsbollar som studsar mot marken. En underbar reklam video som väcker många känslor. Jag älskar videon och låten som spelades upp. En obeskrivligt fantastisk video som är en av dem bästa inspirerande reklam video enligt mig.



  • Sony superballs var inte bara den enda som var inspirerande och inte lång efter kom deras nya sony Bravia paint reklamen där det explodera färger från marken till byggnader. De använde sig utav 70,000 liter färg i stad som heter Glasgow i Storbritannien. Färgerna som exploderade på byggnader var precis inget man hade förväntat sig men jag älska alla dessa färger och speciellt mot slutet då de avslutade med färger som faller ner för lekparken.




  • Det tog inte så lång tid tills Sony kom upp med en ny reklam video. Den här gången var det plastellin massa kaniner som hoppade omkring i New York city och tack gode gud att även denna reklam videon inte svek oss. Med 2,5 ton plastellin kunde folk skapa 200 kaniner och för att få kaninerna att röra på sig i videon behövdes 40 animatörer.

 


  • Nu gör Sony bravia det igen! Ni har väl inte missat deras senaste Foam city reklamen? Kan ni tänka er en skumparadis? Jo då, Sony bravia har nämligen bestämt sig för att skapa mycket mycket mycket bubblor och skum i Miami. Men hur skapa dem alla dessa tänkbara skum?
    • De hade en maskin som tillverkade skum.
    • Med 1,000 liter vatten behöver maskinen för att skapa 2,000,000 liter skum per minut.
    • Den kan fylla upp en Olympic swimming pool på bara 24 sekunder.
    • Det beräknades att 460 miljoner liter av skum gjordes i slutet av produktionen.
En mycket härlig video och för er som ännu inte sett den lägger jag därför upp videon på min blogg.
Skummigt än så här kan det inte bli! Enjoy! =)




I miss my old blogs

Jag har haft två bloggar innan denna men den första tog jag bort och gissa vad jag ångrade. Så mycket som jag skrev. Så mycket inspiration och man undrar vad det är som har hänt. Börjar jag blir för gammal för detta? Trots att statistiken stiger så är det fortfarande inte samma sak. Så från och med lägger jag in lite gamla inlägg från min förra blogg. Såklart dem jag anser är intressanta.



Fashion Against Aids...

... är äntligen här! Så mycket fint, så mycket cravings!, så mycket MIG Men som vanligt är man så sent ute när något man verkligen vill har är slutsåld! Men deras tema är hur snyggt som helst, lite indie och bohem i det hela och även festival tema fanns det gott om i kollektionen. Jag vet inte om det är på grund av kollektionen men plötsligt blev jag så sjukt sugen på festival.

Hopplös Förälskad!



Maj 19, 2010



Jag har lärt mig att begränsa min egoistiska förväntan och anledningen för det är att jag oftast blir besviken, så omtentan i tisdags gick okej. Helene fick jag iallafall träffa på, det gjorde dagen.

25 grader varmt ute idag också, helt otroligt. Dock är vädret kvavt och solen syns inte till. Jag kan förutspå åska ikväll och jag vill inte ha rätt. Nu blir det utläsning och arbetsprover som står i dagens schema. Sen om jag hinner åker jag in till Linköping.

Chiao!


Amusement park




Det blev inga så bra bilder på karuseller men den här får duga!


Liseberg -10

Jag och mina vänner åkte till Göteborg i lördags men vi hade sån otur med vädret. Det ösregnade och vad tänkte jag på? Jo tunna vårkläder skulle passa bra. Dumhuvud. Så vi passade på att går runt i nordstan för lite shopping. Jag fann ett par sjukt sköna jeans från Cubus för 199 kr. Jag som typ aldrig använder jeans men nu får det bli lite ändring på det. Jeans är snygga! När shopping börjar blir lite för dryg (skyller på plånboken) satt vi och fikade en stund på Expresso House och väntar på att regnet så småningom upphör. Och ser man på, klar himmel! Jippi! Nu erövrar vi Liseberg! Det kommer bli blött och kallt men det brydde vi oss inte.

Under eftermiddag blev det vindstilla. Allt gråa moln försvann med tiden och solen kikade in då och då. Åh det var så fint. Jag åkte såklart på alla möjliga karuseller. Jag älskar höjder, skräck, panik, att vara upp och ner, snabbheten, fara, ja gud vilken Adrenalinkick. Svårt att säga vilken karusell som var min favorit men den mest läskigaste måste jag nog säga "gungan", mest på grund av att man inte kunde hålla sig fast ordentligt, annars var känslan underbart. Höjdskräcken var också jävligt bra, kanske är den min favorit. Men alla karuseller var roliga, som sagt man behöver variation. Spökhuset passade vi även på att gå in. Feg är jag som inte vågar titta upp så mycket, så varje gång jag öppnade ögon såg jag något äcklig och min mun höll aldrig käft. haha
Men helgen var riktigt lyckad! Tack för åkturerna! ;)

Gänget. (Jag kände mig rätt elak som förstör den fina par bilden så jag klippte dit Julia. Nu är jag inte ensam om det, haha)




Eyeshadow



Igår fick jag hem mitt första ögonskuggset! Jag som aldrig använder ögonskuggor. Aldrig. Så det var kanske på tiden att jag testar lite. Så jag beställde en hel set på Ebay. Nu känns det allt roligare med smink nu när jag ha upptäckt concealer och ögonskuggor. Ja jag vet, jag är så sen av mig.

På bilden ser ni att jag har beställt milda färger på ögonskuggorna. Jag vågar ännu inte testa starka färger. Det gör jag senare när jag blir bättre på smink.



pain in the ass

En vanlig dag tillsammans.

M: Hur mycket betyder jag för dig?
J: Som en hemorrojd.
M: Vad menar du med det?
J: Like pain in the ass!

Välkommen till mitt och Jockes "förhållande". För er som inte vet vad en hemorrojd är, sök på google. Men jag varnar er! haha



Kryssning?

Or not. Men jag är sugen. Några vänner åker på torsdag från Sthlm på kryssning till Finland. Men mitt schema är så tight! Jag åker nämligen till Ljungby på fredag för att på lördag åker jag därifrån till Göteborg. Jag ska på Liseberg med mina tjejkompisar. Längtar. Men aldrig har jag varit på Kryssning heller... eller? Kanske jag har men minns dock ej.

Men jag har ändå inget för mig. Jag kanske borde följa med...
Fastän jag borde prioriterar studier och sparar pengar.


Stuff I brought home from FashionDays


Armband som man fick från Details.


Jag fick även hem en duschtvål från BodyShop.

Så ja det var inte mycket man fick hem från Goodiebag. Det innehöll mest erbjudande, rabatt och reklam, inget mer än så.


Det här fick jag med hem från H&M. Jag köpte dock dessa för 9kr st. Luktar sött.


MakeUp Store Concealer

En ny concealer från MakeUp Store. Den heter cover around? concealer om jag minns rätt. Priset ligger runt 165 och den är mest gjord för att täcka mörka ögonringar.

Detta är mitt andra köp av concealer. Mitt första concealer jag köpte var för någon månad sen. Men denna täcker bättre. Torkar inte lika ut som den andra. Det kan mycket väl beror på att jag köpte concealer från Kina. haha

Men jag är nöjd med köpet.






FashionDays Modevisning



Ett videoklipp från Modeshow och mingel på SOARÈ. Ni ser hur mycket jag har missat? I wish I was there!


Middag på Jensens

Skit dyr middag på Jensens! 229 kr kostade mig. Var det värt det? absolut inte. Torr kött. Dem gav mig välstekt, när jag sade mellan stekt. Nåja. Mitt första och mitt sista middag på Jensens. Nästa gång satsar jag på lunch, betydligt billigare.




Sista kväll på FashionDays

Det är så fruktansvärt skönt att vara hemma idag men jag hade en himla underbar helg med mina vänner. I miss you guys. Utgången på X&Y var trevlig, en vanlig utgång, inget märkvärdig. Var det verkligen FashionDays som hade arrangerat detta?

Natten slutade ung, lite synd men så länge alla är nöjda med kvällens insats är jag också nöjd. Så tack Tsukii och Jack, ni är helt wonderful! <3 Tackar även arrangörerna för FashionDays för dessa upplevelse.

När jag ändå håller på passar jag även på att tacka Joffe för allt. :)



FashionDays Borås del 9







Igår var vi på besök Grand Hotell där Bahareh Ardakami bjuds på en inspirerande fotoutställning. Utställningen må vara liten men mysig var den. Foton var häftiga, mest föll jag för detaljerna och outfit på modellerna. Annars hade inte bilderna varit så märkvärdiga. Håret och sminket gjorde det också mycket. Men jag uppskattade det.

På Grand Hotell fick vi även en varsin Goodiebag, goda drinkar och pannacotta. Gott.

Mot kvällen begav vi oss till EXTROfest på XoY. Mer om det berättar jag sen.



FashionDays Borås del 8

Sista FashionDays för idag. Undrar vad som står på schemat? Jag insåg nyligen att jag ha missat en av dem bästa eventet inom FashionDays, bl.a. Modevisning på SOARÉ. Jag hade velat vara där! Tråkigt nog att dem inte kör en second round.

För er som är nyfikna på vad dem hade för "catwalkoutfit" Ta en titt här: FashionDAYS.nu
Det kallar jag för en riktig Modeshow! I can feel it even though I wasn't there.




FashionDays Borås del 7

Okej nu får det vara dagens sista inlägg! Förlåt. Aldrig har jag skrivit 7 inlägg på en dag men det var så mycket jag ville visa er.

På bild har vi hetaste gänget som består av mig till höger, Jack och Tsukii.



Foto: Tsukii




FashionDays Borås del 6



Bilderna som Tsukii hade tagit på mig med hennes nya objektiv är galet fina! Jag måste skaffa en porträtt objektiv så snart som möjligt. Jag älskar fokusen på mig och skärpan bakom. Ni anar inte hur mycket det skriker "CRAVINGS" inom mig!

Hursomhelst, här ser ni dagens outfit för FashionDays tur.

Kavajen - H&M Garden Collection
Väska - SecondHand butik i Mjölby
Skor - Ebay
Tshirt - Gina Tricot
Sjal fick jag som gåva
Glasögon - Ebay


FashionDays Borås del 5



Dagen avslutade på Bloom. En underbar visning, härlig mingel, smaskiga tilltugg och drinkar. Personligen är jag ingen stor fan utav Svea men jisses håret och sminket var riktigt snyggt och vågat. Massa creds till makeup artisten och stylisten.

På bilden ser vi min söta vän Tsukii som naffsar på kyckling doppad i någon slags sötsur-liknande-sås. Tsukii njuter för fullt och sen har vi kocken bakom tilltugget och snygga catwalk modellerna.



FashionDays Borås del 4



Två plagg av Fyra från FashionStore.

1 klänning - 100 kr
2 klänning - 175 kr

Love my shoes. Men efter att har gått med dem i fyra timmar, fyfan trodde dem var sköna. Men jag trodde så fel.



FashionDays Borås del 3



Butiken FashionOutlet som förgyllde min dag! Ni anar inte hur mycket jag fyndade här! 3 klänningar och en tröja.
Klänningarna som jag köpte kostade från 100-175 kr. Helt sjukt! Att man kan bli så lycklig över sånt här. Sen skor fanns det mycket utav. Rena skorparadiset men tyvärr kapade jag inte hem något trots att priset var överraskat billigt. Jag får kika på skorna mer imorgon men jag kan tänka mig att alla bästa skor har tagit slut. Det gäller att vara där så tidigt som möjligt.



En underbar klänning som jag hade second thoughts about. Jag visar mer utav mina fynd imorgon.



FashionDays Borås del 2

Mina fötter är helt utmattade, hela jag är utmattad men jag är nöjd. Det har varit en händelserik dag med fynd, shopping och mingel. Vi gick först till FashionStore för och hämta mitt pass. Butiken hade en lagom rymd men jag tyckte dock att dem kunde ha utnyttjat stället lite bättre. Det kändes en aning tomhet när man steg in. Det fanns ju en hel del att se men jag vill ha mer utav den modekänsla när man stiger in. Jag vill bli överraskad, jag vill bli inspirerad redan vid entrén eller är det bara min förväntan.

Men i helheten så gillade jag det som fanns i butiken, bl.a. många intressanta plagg och andra saker som jag fascinerades utav och även smått chockade över som t.ex. "ballong-plagget". Jag hade aldrig anat något så oväntat haha.



FashionStores mest uddaste plagg?



Andra udda accessoarer, jag diggade faktiskt dem.



Jag fann en jätte fin klänning! 5000 kr var lite väl mycket att ta i dock.




FashionDays Borås

Nu har jag äntligen fått tag på en dator i hopp att internet skulle fungera. Och ser man på!

Just nu är jag i Borås, anlände hit igår. Det är nämligen ett stort Modeevenemang FashionDays som håller igång från 6 till 8 maj. Tyvärr missade jag en del i torsdags, bl.a. invigning för FashionDays, Mingelkväll m.m. Men idag ska jag ta igen det genom att besöka det som finns på schemat.

Jag återkommer mer när något dyker upp.





Unconditional

Yes! Är antagen på ytterligare en skola i London, University of East London med Fashion Futures with Graphic Design utbildning. Dem måste ha gillat min portfolio.

Nu har jag flera möjligheter att välja mellan, dock även ett stort beslutångest. Ska man tacka ja till London Metropolitian University eller University of East London? Båda skolor låter så lovande! På London Metropolitian University har jag två program att välja mellan: Fashion Marketing and Management eller Fashion Marketing and Media Studies. Jag måste bestämma mig snart! Egentligen vill jag läsa Design kommunikation men det har jag inte sökt i London. Dumma mig.

Det är så mycket jag vill men jag måste verkligen lära mig att begränsa saker och ting. Att satsa på Beckmansskola känns sådär tveksamt just nu, för det är absolut inte lätt att komma in. Men hade jag blivit antagen på Beckmansskola skulle jag lätt tackat ja fastän det ligger i Stockholm. Lite synd, vill precis inte bosätta mig där. Men på Beckmansskola tänkte jag satsa på Visuell kommunikation. Ni ser hur rörigt allt beslut är för mig. Jag måste fatta rätt beslut för det kommer att förändra hela mitt liv.

P.S. Kul att jag nyligen upptäckte färger.



Guess what's new?



Jag har syndat igen! Mina nya hur-sköna-som-helst skor! Jag blir skit lång med dessa skor, lite över 170 cm. Jisses! But I love it!


Next Stop: Borås

Nu är det bestämt! På torsdag åker jag till Borås och träffar bästa Tsukii samt deltar på FashionDays Bloggbattle. Jag har ändå inget vettigt för mig och bloggar gör jag så pass ofta. Men att få blogga om Mode kommer bli riktigt spännande. Jag är inte där för och vinna mer för och uppleva, sen ska jag passa på att shoppa loss.

Och självklart blir mer man sugen för varje gång man smygtittar in på deras hemsida FashionDays. Nu så längtar man dit :)




Fuck You




Kolla vad jag fick på min brevlåda? haha

Dock är den lite för stor för mig, tror jag ger den till Jocke.
Men visst är ringen lätt den coolaste köpet?
Ringen finns på Ebay för er som undrar och kostar ca 50 kr.



Tillbaks!

I'm Home! Jag hade en jätte trevlig helg i Eskilstuna. Vill definitivt åka dit flera gånger men då vill jag att alla ska vara hemma. Tyvärr finns det inga bilder från min systemkamera för vi hade ingen tid för och fota, hehe.

Och ja jag ska försöka svara och uppdatera lite oftare men puss så länge.



RSS 2.0