plugg plugg

Idag har jag ledig, vilket innebär att jag måste plugga! :( Jag ligger lite efter med basgrammatiken och det insåg jag inte förens igår. Vi skulle ha läst hela häftet. Jag hoppas att den svenska grammatiken ger mig någon nytta för jag menar behöver vi ens veta vad nominalfras eller morfen är för något? Jag läser ju engelska inte svenska.

Sen har jag en annan uppgift som måste vara klar till imorgon. usch jag hoppas att jag hinner, vill ju så gärna ut och träffa Tobi och Petra senare ikväll.

Just nu kan det inte bli tråkigare än så här...







Todays outfit











Second Hand

Det finns alltid något att fynda på second hand. Igår besökte jag två second hand butiker i Mjölby, mest på grund av att vi ville letar efter ett bord och en hyfsat gaderob till vår nyblivande lägenhet. Men istället syndade jag på väskor! Jag kunde inte låta bli att går direkt till klädavledning. Men jag fann en cognac väska i läder för 40 kr och en vit kuvertväska för 15 kr.

Jag älskar second hand :)






Close up

Igår testade jag min close up filt på kameran. Jag älskar och ta närbilder, man få så fina effekter på bilderna då.

Närbildsfilter finns här och är inte alls dyrt.








Keep it loud

Det var en väldans trevlig kväll igår! Tack Tobi och Sally.








Glasspinne

Imorse upptäckte Jocke en liten gåta på hans glasspinne. svaret fick vi inte veta förens han har ätit upp sin glass. Jag gissade på sköldpadda och Jocke på sengångare. Vad gissar ni på?




... svaret är:

Går-illa! haha





Ledighet

Skönt att ha varit ledigt från torsdag trots att skoldagarna har gått förvånansvärt fort. Nästa vecka har jag bara två skoldagar men veckan där på då är det nästan full ös på universitetet.

Under min lilla ledighet har jag inte gjort så mycket än att bläddrat igenom mina nylånade böcker och ha gjort några hemuppgifter. Sen har jag bara haft min underbara frihet fast friheten blir en aning tråkig när man vet att Jocke inte kommer hem förens kl 17:00.

Om en timme tar jag tåget till Linköping, köpa lite öl och sånt för första gången på systembolaget. haha ha hört att det ska vara en gratis minifestival där med t.ex. Maskinen på scen. Gött, har aldrig sett dem live.

Men ska fixar mig lite nu. bilder kanske kommer imorgon :)


LIU II

Första dan i skolan är avklarad! Dock var introduktionen jätte rörligt och vi fick så mycket information på så kort tid. Jag blev väldigt förvånad över att vi måste ha så många böcker på bara en kurs och än så länge har jag 12 böcker som jag genom tur hittade på biblioteket, annars hade allting kostat över 2000 kr.

Hursomhelst idag känns det bättre, har börjat lära känna en del från klassen och alla är verkar jätte trevliga, sen är vi så blandade, främst på grund av ålderskillnad. Men klassen är bra tycker jag, synd att jag bara ska går där ett halvår.

Annars har jag träffat Tobias idag. Tobias är en vän som också pluggar i Linköping. Jag tyckte att det var skit kul att han också hade börjat där. Så vi bestämde för att luncha hos honom idag. Vi lagade pulvermos med köttbullar, billigt och bra. Studentmat ftw!

Nej nu ska jag pluggar har fått läxor :(

Pusshej!



Tobi fixar lingon :D



Yummy!



icurl

Som födelsdagpresent för några dagar sen fick jag babyliss icurl av älsklingen. Jag såg framemot att lockar mitt spikraka hår på denna eftertraktade lock/platt-tången.

Ni har förmodligen sett reklamen om hur smidigt det var och lockar sitt hår genom att bara enkelt dra ner lock/platt-tången. Men så är det inte! Det krävs teknik och tålamod och det är inte alls lätt som det verka på tv:n. Jag får hålla på flera gånger för att bli en aning bättre, sen är det alltid svårare att göra det själv. Om det inte hade varit för min födelsedagspresent hade jag inte pundat ut 800 kr för denna, jag tror att man kan få en bättre och dessutom billigare.

LIU

Imorgon börjar jag på Linköping universitet!
... och jo jag är en bit nervös. Jag vill bara att allt ska går väl och det viktigaste är att jag trivs. Av det ska jag göra mitt bästa och aldrig ger upp!

Igår besökte jag universitet och deras campus var riktigt nice och väldigt stor, trots det var det inte alls svårt och hitta den avdelning jag skulle till. skönt och veta vart jag ska imorgon annars brukar jag få panik.

anyway.. linköping here I come!


kontrakt

Jag har fått kontrakt om lägenheten jag sökte idag! En tvåa blir det. Så den 1 september är den vår. lääängtar.

Hursomhelst så var det längesen jag la ut ego bilder ;)







My day

Naw tack för alla fina gratulationer! Dem bästa presenter måste jag påstå <3 för det är då man vet att vänner hör av sig.

Min födelsedag igår firades först med familjen, fick en jätte fin blombukett och ett kuvert med pengar på morgonen, sen begav vi oss till thai restaurangen och sedan hem för lite tårtdags. Det var mysigt att ha familjen i en och samma plats, det fick mig att inse hur mycket jag kommer att saknar dem när jag flyttar ut. Jag älskar er.

Sen hörde Janni av sig och utan tvekan ville hon komma och fira mig. Jag fick någon slags likör med banansmak av henne, så vi tog ett lite sup av det och min fräsha mintu. Det var gott tills det blev för mycket. Iochmed det var ljungby dagarna, så gick vi ut. tråkigt nog hade öltältet stängt så jag bestämde mig för att käka lite av festivalmaten istället.
annars hade jag det jätte trevligt, vi pratade om allt och alla minnen. Det betydde mycket för mig, så tack Janni för att du kom och för att du ställde upp när ingen annan hade tid. Det gjorde min dag <3 Love you biatch!

Min tårta !

Malin och Viktor på besök.

my lovely banni




TJUGO ÅR!

Klockan är över tolv. Grattis till mig! =)

Sitter nu och äter min brända blåbärspaj... at least trying too.

Puss och Godnatt




Today it's the last day I kiss you as a teenager

Min styvpappa knackade på min dörr. Han kom och gav mig en kram och en puss på kinden. "Today it's the last day I kiss you as a teenager" sa han. för vet ni vad? Jo om tio minuter fyller jag 20 år! tjugo-tvånoll-år! Det går så otroligt fort. Nu har jag tagit studenten, fyllt tjugo år och allt men livet har så mycket mer att erbjuda och jag lovar att inte ta allt för givet.

Som tjugo åring känner jag på mig att det kommer och hända mycket nytt i mitt liv. Som tjugoåring har jag planerat att flyttar hemifrån, pluggar vidare, tar körkort och pluggar utomlands. Kanske är detta för mycket att begära vid tjugoårsåldern? Ibland får jag ångest.. men så länge jag ha min vilja, ska jag ser till att det händer!

Annars har jag inga direkta planer förutom att jag ska fira min födelsedag med min familj på någon fancy restaurant.. eller vänta? fancy restaurang i denna håla? I think not! annars nöjer jag med Mc Donalds mamma :)


Wish me good luck!
Puss hej!





blueberry pie

Klockan är mycket, jag vet. Men det hindra inte mig från att spontan bakar blåbär/äppel paj. Jag fick en sån plötslig sug på något sött, så jag öppnade kylen och såg ett äppel. Jo men äppelpaj hade suttit gott i min mun just nu, tänkte jag. Sen började jag göra smuldeg precis då kom mamma ut från badrummet.
"bakar du nu vid den här tiden?!"
"men jag blev så sugen på äppelpaj!"
"okej... men vet du vad? det finns blåbär i kylen"

Åh fatta vad glad jag blev när det fanns blåbär... sååå mycket godare. Nu så är pajen i ugnen nu. hoppas på god resultat!

Update!

Resultat: lite bränd som ni ser.
Men det gick att äta iaf :)
Ostsleven är faktiskt praktiskt så inte ett ljud om det.





Nytt nummer!

0736346800. Vänner vänner, ge mig ert nummer här eller på msn... eller varför inte smsa mig! :)

 




Where are you?

Min hamster Yoshi har varit försvunnen i fyra dagar nu. Vi kan inte hitta honom någonstans and trust me vår lägenhet är inte så stor. Min mamma tror att Yoshi ha ramlat från balkongen eftersom hon hade dörren öppet då han var försvunnen. åh jag hoppas inte för jag såg ingen död hamster på marken. Jag kan inte ens tänka mig att han är död... buhu. kom tillbaka Yoshi! :(






tre dagar kvar...

Om några timmar åker jag hem till Ljungby, skönt. lite space behöver man plus att träffa min familj vore inte helt fel just nu. saknar dem.

Imorgon har jag tid hos tandläkaren. Adjö visdomstanden.

Och visste ni.. om tre dagar fyller jag 20 år?! Jag kom på det IDAG! Vad tiden går så fort, man hinner ju knappt räkna.
Undrar vad man ska hitta på då och jag palla nog inte slå ihop en fest igen. Borde jag kanske hänga med några vänner till Way Out West? fast man är ju så pank. *suck*





Film maraton

Idag hade jag, Jocke och Kent en liten film maraton. Vi såg den nya Ice Age 3 och I Love You Man. Ice Age 3 var jätte söt men I Love You Man var klart bäst! Helt genialt och roligt. Det verkar som att komedi ligger först på min kategori listan igen. Det var ju längesen man såg så många bra komedier men i år var definitvt komediens år.






Little miss messy

Jag och Jocke har fått en översikt på två lägenheter som vi ha lyckats fixat igår. En etta och en tvåa som ligger nära stationen. Ett stort plus till det, då jag kommer att pendla till Linköping varje dag.

Jag hoppas att lägenheten passar oss, eller mig rättare sagt. Det är nämligen jag som ska inreda hemmet, trots att jag bara ska bor där i ett halvår och förmodligen bor Jocke där själv efter mig... och mitt stökandet. hihi




flickr.com




The Hangover

Jag såg The Hangover nyss. Omg den är sjukt roligt!
Jag skrattade igenom hela filmen! En av dem bästa komedin jag ha sett!

Se ni den också!






Sol, strand och bad

Det behövs just nu.
Nu när det solen skiner som mest!





pic time!

Nu bombar jag mitt inlägg med ännu en gång massvis med bilder från Vietnam.
Dessa bilder är tagna på landet och vid kusten.

Här kan man ligga och njuta bland lena stenar.



Här odlas det räkor!





Min lillkusin och hans drake.





Min andra kusin som väntar på "forever love" hihi






P.S. Alla bilder är tagna av mig. Ni få alltså inte lov att ta eller kopiera dessa bilder utan tillåtelse!




Ont i tanden

Helt plötsligt fick jag en sån fruktansvärt tandvärk längst in i kinden i följs av konstant huvudvärk. Detta symtom orsakas av min förbannade visdomstand. Jag hatar visdomständer! Varför ska dem ens finnas? fattar dem inte att det inte finns någon  plats i min käft. Men istället måste dem växa ut och förstöra genom att rotera på mina tänder.

ååh åt helvete med visdomständer!


Linköping

Idag kom jag hem från Linköping med fyra shoppingbags i handen. ångest... eller inte! fick ju med lite sommarrea. eller vänta lite .. på två produkter av sex. icke bra.

annars är jag nöjd med mitt köp, ångrade dock att jag inte köpte lite mer... från sommarrean då. Jag har lovat mig själv att inte handlar flera skor eller väskor eftersom jag redan ha handlat ihjäl mig utav dessa från VN. trots löftet hittade jag en ny sko/väsk butik, tysk dessutom men som sålde skor och väskor förmodligen billigast i andra sko/väskbutiker i Sverige. Butiken hette Deichman? hittade iaf ett par "balmain" inspirerande, inte som mina men ett par liknande i nitar för runt 300 kr. sjukt billigt! Jag är glad över att jag höll mitt löfte även om dessa erbjudande var riktigt bra men nu vet jag iaf var jag ska handlar när jag är i jakt efter nya skor.

Dagens outfit ser ni till vänster.
och till höger hittade jag en jätte fin väst från Gina Tricot.
Synd att den inte fanns i mindre storlek.



Jag hade jocke med som sällskap.
Han gick runt med mig i fyra timmar men hittade ingenting.
tycker synd om killar som måste följa med deras flickvänner på en shoppingtur. hahaha







Popkultur

Jag minns popkulturen som mest då youtube var på min startsida och jag älskade att klicka igenom alla videoklipperna och sedan prenumerera mina favoriter. Jag ville själv en dag lägga upp en videoblogg eller något kreativt på youtube, men inte vilken videoblogg som helst. Något kreativt och underhållande, kanske slår min video igenom eller kanske inte. Detta är något som jag ännu inte åstadkommit men det ligger defintivt i min to-do-list.. innan jag dör. för jag menar om Miriam? .. ni vet hon som stirra i skärmen och fick miljontals besökare? det är fan i mig ofattbart! Om hon kan, kan jag.

Frågan är dock hur mycket ska man skämma ut sig för att komma med i denna "popkultur". Men att skämma ut sig behöver inte vara så skämmigt än att bara bjuda på sig själv. Annars kan jag alltid försöka gräva fram min kreativitet om det så behövs. För jag hyllar mer för kreativiteten.

post-it stop motion - hur kreativt är inte detta!



I love this!





God morgon!

Nu är jag hemma hos älsklingen och Emelie är också här med sin mamma. Emelie är så himla söt att man vill bara äta upp henne.

Imorgon ska vi till Skänninge marknad, Sveriges äldsta och största marknad. Vi få se vad det är som gör denna marknad så speciellt, eller jo förutom den flera kilometer marknadsstånd. trevligt..
men oftast ser man packade fjortisar som skämmer ut sig vid tivolit... mindre trevligt.

Men så är det med marknader. Man förväntar sig aldrig för mycket.. oftast förväntar jag mig ingenting.

En gäspande Emelie





Black XS

Den här parfymen luktar hur gott som helst. Black XS ska nog bli mitt nästa köp av parfym.


flyttar snart...

Idag ska jag packa för imorgon åker jag till Mjölby med Jocke. Vi ska leta efter lägenhet och jag ska kolla upp min skola i Linköping.

Visste ni att jag blev antagen till Linköping universitet. Jag ha redan valt min kurs, det blev engelska som ligger i min högsta prioritering dock hade jag även velat läsa teknik kommunikation och textil men jag känner på mig att engelska skulle vara mer behövligt eftersom jag ändå hade tänkt att söka utomlands.

Så den 17 augusti börjar skolan. Sen ska jag och Jocke anmäla oss till körskolan. Vi ska nämligen börja ta körkort ihop! Jag ha aldrig kännt mig så motiverad, mest beror det nog på att Jocke ska köpa en bil om vi tar körkort. fan vad jag ska köra då!

Undrar hur ska jag stå ut med den här weirdo i ett halv år





Roller skate

Fler bilder att komma från Vietnam!

Här finner ni mig och mina kusiner rullande i full fart, mina kusiner åkte i rullskridskor och jag i inlines. Jag som är "pro" på inlines kunde inte åka i rullskridskor utan att trippa. Konstigt nog, men inlines har faktiskt bättre stöd. När jag höll på trilla, erbjöd en kille att lära mig hur man åkte och då var man tvungen att hålla hans hand m.m. åh så romantiskt..... not. Han visste själv att jag kunde åka.

När rullandet blev så enformigt hoppade vi i "radio bilar" eller snarare mer som en eldriven bil för en femåring. Jag som hade tanken att köra snabbt för en "nature air condition" efter den svettiga rundan, men den jäkla maskinen åkte hur sakta som helst.

Så efter den pinsamma tur gick vi till en karaoke bar. Det var skit kul och självklart sjöng jag bara på engelska, typ låtar från ABBA, Beatles m.m. Det mest roliga var när jag sjöng låten Zombie från The Cranberries! Haha nån måste ge lite liv på baren för själv ha man tröttnat på vietnamesisk musik.

När klockan hann slå tolv gick vi hem och vi blev stoppade över bron av ett par moppe killar. De sa något till mig jag inte förstod  men min kusin skällde ut dem och bad dem att sticka. Så de stack, thank god.

Annars hade jag en riktigt suvären kväll!



Världens godaste drink. My god jag kan inte beskriva hur guddomligt drinken är.









Todays outfit

Min outfit idag består av en ljus rosa blus med en svart kjol/shorts och ett par svarta sandaler. Allt är köpt från VN och kostade inte mer än 200 kr.








RSS 2.0