Draft: Sept. 28, 2009 Min sambo

Jag älskar sambolivet, det är mysigt, lika mysig som denna höstbild på honom fast han är lite tjockare nu.

Så är det när man lever med en matvrak som flickvän.

 

 

 


Draft: Sept. 28, 2009

Kan inte röra mig ur fläcken, ha legat här sen jag vaknade med undantag då jag faktiskt behövde något att äta. Cornflakes blev det som vanligt. om ca två timmar är det lektion. Jag orkar inte...

Vill ligga här hela måndag, med persiennen halv nedragen och laptop i mina lår. Så ska det vara och så ska det förbli... ett tag iaf.

 

 

Förresten kan man rösta ner folk på veckorevyn blog awards? det hade jag velat med sann nöje. :)

 Mjöliga byn

Förvånad att se en uppdaterad inlägg? Jag tror säkert ni vet vilka bortförklaringar jag har men jag avstår nog det från idag.

Jag är tillbaka i den mjöliga byn. Mjölby, usch vilket fult namn. Hej jag bor i Mjölby, nej det låter knappast bra. Ljungby låter bättre. Mycket mer fridfullt och tjusigare. visst?

Anyway, sitter och ha läst klart "The Accidental Tourist", gotta love that story. En rekommendation! Frågorna är dock lite invecklat eller så är mina ord helt ute från innebörden, vilket det oftast är.

Förresten det är ju fredag! utgång med Jenny i Norrköping? hon bjöd ju mig två fribiljetter nyss. Så snäll hon är! Kan ju inte tacka nej!

tack och hej för ännu en tråkig inlägg.Circle lens

För dig som undrar var man kan få tag på Circle lens. Här eller här kan man beställa dem. Alltså dem finns överallt, så länge du har paypal ska det inte vara någon problem att betala för produkterna.

Jag har själv aldrig testat dessa linser, jag är ganska känslig när det gäller att pilla på ögonen. Så jag kan inte direkt säga hur bra dem är. Men enligt bilderna ska det tydligen vara nån slags höjdare för asiater.

Varsågod! =)


 

 


inte lite bara jätte mycket

Det är underbart att vara hemma. Jag saknar Ljungby, trodde aldrig jag skulle saknar denna råtthåla.
Jag saknar även mina vänner.
Undrar ibland var alla har tagit vägen när ingen hör av sig. Inte så att jag skyller på dem när jag kan lika gärna skylla på mig själv för att inte heller ha tagit kontakten.

Men ni ska veta att jag saknar er. inte lite bara jätte mycket.

 


the view

Mitt liv är inte så intressant just nu. Speciellt inte under denna vecka som jag har så fruktanstvärt mycket att göra. non-stop plugg är vad som inväntas dagligen. Ibland känns det som att artiklarna om American Cultural Studies och dess frågor tar aldrig slut! Sedan måste jag få tag på en litteratur bok som jag ännu inte ha fått tag på men som måste läsas ut inom två veckor. Great Mikki, just great....

Imorgon åker jag iaf hem till kära Ljungby, INTE för att koppla av utan få hjälp från min styvpappa. Ingen annan kan hjälpa mig med frågorna. Jag känner på mig att min styvpappa vore en bra stöd just nu. Vi har t.o.m. mailat till varandra om detta.

Hursomhelst om jag lyckas med detta seminariet, längtar jag att få ha min alldeles första inflyttningsfest! Den ska bli av så snart så.


Hade jag valt en studieplats, skulle det har varit i Spanien, vid det runda fönster i Cambus el Sabio.

Det var verkligen vår mysiga plugghörna <3
SPANIEN FEVER!

Jag kan inte fatta att jag fann "reklamfilmen" på Campus el Sabio! åh jag fick rysningar igenom hela filmen även om reklamfilmen sög och såg uppenbarligen tillgjord ut men fan vad kul det var, speciellt när man såg mig själv och mina älskade vänner. Jag kan inte beskriva min nostalgi känslan just nu, det enda jag vill göra är att spola tillbaka tiden! Det vore en sann dröm idag, för visste ni. Idag har det gått ett år sen dess. Åh fattar ni det, ett år sen vi drog till spanien, lätt att jag skulle göra det igen! Jag saknar klassen så mycket. Kärlek till Spanienklassen. <3

OBS! Ljudet är konstig.


 

 


okej okej, jag ska se den!

Det är fan otroligt att jag ha laddat ner Twilight filmen. Jag vill bara se den bara för att jag vill bekräfta för mig själv och för andra att den inte kan vara så överdrivet bra. Det är därför jag vill se den inte för att alla ha sett den. Det är otroligt många som har blivit små besatta vampyrnördar (haha förlåt Jenny) och jag måste förstår varför!

Men och andra sidan tänk om den är så överdrivet bra som alla säger? fan då är det kört för mig haha för det sista jag vill bli är en vampyrnörd!


 

 


MTV VMA

Jag missade VMA så jag klickade genast in på MTV för att se repriset. Jag satt still med tårar väl lyssnar på Madonnas tal om Michael Jackson. Den var så oehört berörande. Gud vad jag är känslig som lipar bakom skärmen, undrar hur mina känslor skulle reagera om jag VAR där. Snacka om att vara avis på blondinbella, fast hon verkar göra ett bra jobb ifrån sig bortser från hennes sunkiga engelskan.

Kanye West däremot var ju så respektlös mot Taylor Swift. Han kunde väl ha uttryckt sina åsikter EFTER VMA, istället för att ta mikrofonen från Tailor. Oavsett vad alla säger, tyckte jag att hennes musikvideo var helt bedårande! Så hon förtjänade månmannen!

Sen fick jag rysningar på Lady Gagas show, helt utmärkt, åh önskade att man var där i New York. Nej nu ska jag se vidare på programmet, har bara kommit halvvägs.My weekend

Jag glömde nästan nämna er att jag faktiskt har varit Eskilstuna i helgen! Det var fan inte igår jag var där! Jockes kusin Lilly fyllde nämligen 25 år och vi blev bjudna på hennes fest. Det var minst sagt jätte trevligt! Jag fick ju träffa på några vänner som man inte ha träffat på länge och jag är alltid lika road när jag träffar på etunabo. Jag bryr mig faktiskt om dem, trots att man inte ta första kontakten och skriver "hej" efter flera år. Men jag hoppas att dem vet hur mycket dem betyder för mig.

 

Födelsedagsbarnen Lilly, var jätte söt i hennes svarta klänning och matchande glittrig halsband som vi gav henne.

 

Jocke däremot var jätte full och röd som en tomat, haha hans mungiporna nådde nästan upp till näsan och hans leende, haha den var oslagbar, han kunde liksom inte sluta le med sin colgate smile. Det var kul att se honom så lättroad och packad! Efter att ha firat och supat ner Lilly och resten begav vi oss till O'learys, en sportbar/nattklubb? jag vet inte hur det ska hänga ihop men sportbar kändes det mest som. Vi kom in som VIP, bättre än att behöva betala för att komma in. Stämningen var okej, natten slutade med att alla hängde på spelmaskinerna. Jag och Kent hade turen med oss och vann 500 kr till Kiet. hihi

 

 

Ja och så var min helg. Kom hem igår, kollade på schemat och fick genast ångest. Idag måste jag ha läst klart alla noveller och svara på alla frågorna tills imorgon där vi ska ha en diskussion. Jag satsar på att minst säga ett par meningar iaf.

 

 

 

Här har vi bilden på en packad Jocke. Ni förstår vad jag menar med Jockes colgate smilet nu va ;)

 

 

 


Myrorna

Tobias visade mig Second Hand Myrorna i Linköping igår förresten. Förmodligen den största secondhand butik jag någon har varit i. Som en nykomling gick jag nyfiket omkring och bläddrade på kläderna, det var som att bläddra igenom sidor efter sidor på en bok. Varje sida hade alltid något nytt, precis som kläderna. Galge efter galge och jag kan hålla på hela dan! Det är därför jag gillar secondhand butikerna.

 

Trots att det fanns jätte mycket kvar att se och mycket att fynda, hittade jag faktiskt inget mer än bara en kavaj för 105 kr. När jag var på väg att betala, såg jag en bloggerska som jag följde och beundrade sen länge och det var ett sammanträffade att jag fann henne precis på secondhand affären där hon jämt bloggar om. Jag har läst hennes blogg sen hon blev nominerad till mest originela på veckorevyn, sen dess föll jag för hennes blogg. Jag är nog inte den enda som älskar hennes awesome outfit, hennes inspirerande bilder och djupa texter. Så jag var ju tvungen och gå fram till henne och säga hur bra hon var. Hon blev glad. Jag gillar att göra människor glada. Men jag rekommendera starkt hennes blogg bookofmiri.

 

 

 

 

 


Varsegod!

Du som snodde min gamla, skrynkliga, cremefärgad jacka på Mcdonalds, jag hoppas att du har någon nytta med den för jag hade knappt det. Undrar verkligen vem fan det är som vill ha min gamla tygjacka? Jag har en sak att säga till dig: skaffa en egen gammal sunkig jacka! Jag lovar sådana jackor finns på komposten! Varsegod!

Och vet ni vad det roliga är? Om jag skulle ser denna person med min jacka, fyfan vad jag hade skrattat då och sagt "att du inte skäms som bär min jacka!".My ugly half

Ett ansikte är oftast det första vi ser och oftast något vi vill dölja bort. Jag har två sidor av mitt ansikte, en liten skymt av det fina. En profilbild där jag hellre vill visa upp men samtidigt finns det en annan sida som jag försöker dölja.

T.ex. på bild. När jag står upp för bild brukar jag oftast säga "Nej! Vi byter sida!" "Nej, det är min dåliga sida!", eller så struntar jag i att ta sidobild och vänder mitt ansikte framåt, vilket heller inte bli så bra. Varför är man så besatt över att vara fin på bild? Det är som att tänka för varje bild man tar. Vad händer om man inte hinner tänka så *klick* är det helt plötsligt för sent att ser bra ut då? Jag är inte besatt över att vara fin på bild samtidigt vill man naturligtvis vara fin på bild utan att behöva tänka. Även om jag är sminkad har jag aldrig tyckt om min andra sida och jag har faktiskt inte heller någon bra anledning till det.

Idag kände jag för att ta ego-bilder på min profil med min kamera. Spontant klickade jag bilder på min "fina" sidobild av mitt ansikte samtidigt brukar jag aldrig lägga märke till min andra sidobild. Men vad händer om jag klickade fram den fula delen av mig? Det gör väl ingen skada tänkte jag, förutom att den slösar på mitt minneskort.

*Klick* tittar snabbt och var nära på att radera den tills jag verkligen kollade igenom min bild.
"hmmmm... "

*klick* *klick* *klick*.

För första gången började jag faktiskt gillar min andra sida.

FREE! ..... not.

Det är ganska uttjatad med att vara ledig, liksom "yes nu är man ledig woho!" men vad händer sen? Jo här sitter man med läxor som måste göras och böcker som måste läsas. Vilket ointressant läge! Det är nästan roligare att vara i skolan, t.o.m. roligare att ha pronunciation exam som jag hade igår, vilket gick hyfsat bra. Jag anser att jag är bättre på att prata och uttala ord än att formulera det skriftligt. Så jag är nöjd med min prestation plus att det var roligare.

 

Idag hade jag tänkt att pluggar så mycket jag bara kan tills jag känner på mig att nu är jag värd för en shoppingtur! Man måste ju unna med småsaker i livet, annars är det nästan inte värt att leva om man inte skämmer bort sig själv lite då och då.

 

Under denna vecka är det bestämt att du TOBIAS ska vara upptagen med att hålla mina shoppingkassor och som belöning kan du få låna min hatt.

 

I know you want my hat!

nänä du kan inte få den! :)

 

 


Vila i fred mina underbara hamstrar

"Blir inte ledsen okej?". sa min mamma i telefon idag.
"Vadå, mamma?" svarade jag.
"Jo, Snowy dog igår".
"Vaaa!? Är Snowy död!" *snyft*

Min lilla vita hamster Snowy är död i sin ensamhet, blev ett år gammal. Ingen lekte med den, ingen klappade den och jag är jätte ledsen över detta. Jag ångrar för varje minut att jag inte la min uppmärksamhet lika mycket till henne som Yoshi, min andra hamster. Men nu är hon borta och min styvpappa har begravt henne bakom deras stuga. Yoshi har inte heller kommit tillbaka för den delen. Det har gått en månad nu och han är förmodligen också död. Kallar mig barnunge, lipsille men jag känner mig för att gråta i floder.


Glad som jag var när jag fick dig Yoshi.

Yoshi betyder glädje på japanska. Min glädje <3

och min vita Snowy <3


Vad jag saknar er!


FIERCE

Är inte denna jackan sååå jäkla fierce! Den finns tyvärr inte i min storlek, fan och jag som vill ha den sååå badly!

 


Sneak Peak

Bara för att jag är snäll idag, kan ni få se en liten sneak peak av bl.a. en icke tomt lägenhet. Vi har bestämt för att vara ekonomiska av oss med tanke på att jag bara lever på CSN bidrag men vi köper såklart saker som vi verkligen behöver först. Inredningsprylar kommer i andra hand dock fann jag lite små prylar från secondhand som kan vara fint att ha i min lilla pågående inredning. Men möbler och sådana saker som vi redan har använder vi förstås utav.

Så inredningen är under konstruktion men vi anser att vi är klara med det mesta och det firade vi med kyckling pesto som Jocke ha hunnit laga idag. Vi bjöd hans familj som tack för att de ha hjälpt oss så fruktansvärt mycket.

Som ni ser älskar jag detaljer, det är poängen med en lyckad inredning, enligt mig. Jag gillar saker som sticker ut. T.ex. fina tavlor eller varför inte kakburkar? mönstrade porslintallrikar? Rosa kinapinnar? Det gör inredningen så speciellt. Att få småsaker att sticka ut lite grann anser jag unikt och snyggt. Men i min inredning ska det inte vara alltför mycket detaljer, vill ju inte bli utpekad som amatör inredare (vilket jag redan är) som inte vet var gränsen går.


rosa chopsticks


En riskokare som ni ser är ju ett måste! Hallå en asiat i sikte!

Vardagsrummet börjar liknar nåtMin älskade klädstång! Köpt från IKEA 69 :-


Badrummet


Vår obäddade säng.
Visste ni att det egentligen är en våningsäng som vi har tagit ner. Smart va? :)
Dock måste jag notera till mig själv att köpa en finare påslaka.


Min mäster kock... och min sambo. hihi


Kaos!

Det är kaos i vår nya lägenhet! Vi har så mycket som måste göras och lägenheten är inte liten ni. Skräp och flyttkartonger är överallt! Det känns som att jag ska bosätta mig här resten av mitt liv men pinsamt nog har jag tänkt att bara bo här i ett halv år. Min helg som det ser just nu spenderas jag med en soppåse och en trasa dock är det mycket möjligt att jag står i sovrummet och viker ömt och hänger fint upp mina kläder. hihi

Men alla möblerna är inne och jag är tacksam över att ha fått så mycket hjälp av Jockes rara familj. De har verkligen ställt upp för oss.

Men Idag ni ska jag och Jocke sova här i natt trots kaoset. Vår första natt, fyfan vad härligt!

Sen insåg jag även att jag bor i ett festområde, inget och hurra för faktiskt speciellt när grannen spelar skit kass dunk musik. Jag började små tjata om att jag hellre vill bo i ett ålderdomshem, där är iaf tyst. Sen snodde jag internet från min granne, haha där fick du för att ha Eurosivion med vad heter hon? Helena nånting med Number One på högsta volym! blä.

Fast nu är det tyst, kanske för att man måste vara tyst efter kl 23. enligt kontrakten. Nu slipper jag vara en aning små grining. Annars kör jag med samma dunk nästa helg. :)Älskar er

Min underbara mamma och styvpappa ha skickat en urgullig vykort till mig och Jocke!

Är dem inte för söta? Jag log så mycket att jag nästan fick tårar.

Vad jag saknar min älskade familj!

 

 

 


Östgötska

lättpåverkad. Det är vad jag är. omger dagligen av öst-dialekten. Jenny i min klass har påverkats av min småländskan, speciellt meningen "Det är" vilket är lite smått kul. Jag däremot har fått deras östgötskan! Och det ni, är inte alls kul. Jag vill bevara min småländska men östgötska låter ju bara.. hm.. inte för att vara taskig men inte något jag skulle ha föredragit när det gäller dialekter.

Men det är inte lätt att låta bli att prata som dem. Jag ha ändå presenterat mig för min klass som smålänning. Stolt smålänning är ju vad jag är. Men östgötskan har rutinerad mig iallafall under denna period. Sen tror jag efter det att jag blir.. normal igen.Lost Wings

I början när klassen skulle presentera oss själva, var det många som sa att de spelade i ett band, instrument och sjöng. Nästan som en hel musikalisk klass, nästan då annars skulle jag inte med någon möjlig anledning till att hamna i en sån klass. Men jag minns att det var en kille som sa att han sjunger i ett pojkband. Det lät kul dock tog jag det inte så seriös.

Sen hittade jag ett band idag på Jennys blogg. Wrestling with Angels hette dem, och där såg jag honom. En bit chockad men sjukt impad över hur bra dem var och hur deras musikvideo var så proffesionellt gjord. Själva bandet är awesome och han sjunger riktigt bra!

Sen går han ju i min klass. ganska häftigt tycker jag. :)

http://www.myspace.com/wrestlingwithangels

Diggar deras låt - Lost Wings

 

 


Nintendo

J - Kolla vad jag hittade i gaderoben?

M - En nintendo 8-bit?! funkar den?

J - Japp!

M - Lätt att vi spelar! har du super mario?

 

trots slitig dag i fettigt hår och osminkad fejan, kan det inte bli värre med super mario på nintendo.

 

 


Bilder på lägenheten

Här ser ni hur vår nya lägenhet!

Uppdatering #1

Tänk er i min situation just nu, där skrivbordet är fylld med tonvis av läxor och böcker samtidigt pågår vår efterlängtande flyttningen till den nya lägenheten. Så där har ni anledningarna till bland annat en mycket dålig uppdatering. Men idag fann jag en liten lucka av min minimala tid för kanske ett inlägg.. eller t.o.m. två.

Jag ska kortfatta (som jag alltid gör) av speciella händelser som är värda att ta upp. för plugg är väl inte så kul att läsa?

Jag hann som sagt träffa på Tobias och Petra, några kompisar från Spanien-resan för en vecka sen. Alla är sig lika vilket är ju kul! Jag vill ju att alla ska vara sig själva när det ändå var ett tag sen man träffade dem.

Jag har lärt känna en jätte trevlig tjej, Helene. Skönt att ha någon att skoja med och skratta tillsammans på lektionen. Även norrköpingsboarna fick jag bra kontakt med. Jag trivs bra i min grupp och som sagt jag trivs bättre för varje dag på universitet.

Det dåliga med att bara läsa en kurs är att man inte är delaktig på nollningen. Jag hade så gärnat vilja vara med för jag älskar dumma aktiviteter. Det är synd att vi som läser kurs missar sånt.

Och jo, jag ha fått lägenheten! Har flyttat in, men inte allt. Så idag måste vi flyttar in lite fler möbler osv. Lägenheten är väldigt färgglatt, köket är citrongul, vardagsrum orange osv.. ja ni lär ser det på bilderna sen.
Sen för första gången har jag handlat något eller ja en massvis med saker från IKEA. Är stolt över att jag hittade saker somhushållsartiklar, hygienartiklar m.m för ett värdigt pris. Jag är kanske lite sen av mig, men jag känner mig ganska vuxen :)

Att handlar tycker jag är kul men vad som är ännu roligare är att snart få INREDA. Jag vill inreda lägenheten där man få denna känslan "ja men det här känns sååå Mikki". Det ska nog inte bli så svårt hoppas jag.

RSS 2.0