Jan. 29, 2010 sneak peak for tonights outfit

Idag blir det ingen mysfredag minsann. Idag blir det röjfredag!

Efterlängtad fredagskväll hos Jenny och utgång i Norrköping. Det ska nog bli kul! Vi har pratat om detta ganska länge nu. När Jenny fyller år ska vi fira henne och även fira att vi äntligen ha avslutat kursen ihop. Lovely!

Jag lägger upp min outfit imorgon men ni kan ju själv lista ut vad jag kör för tema ikväll ;)


pannbandet är från New Yorker och hårspännen med fjäder är från H&M
Jan. 28, 2010 400 ord rikare

Flitig är ordet. Jag är som sagt tidigare klar med kursen, ändå sitter jag och pluggar. Jag sitter och läser vokabulär. Jag ha snart lärt mig 400 nya ord som jag aldrig har fattat begreppet på men now I do! Fyra dagar, 400 ord rikare. fett rastlös. fett värt.

Men vad gör man när man ha inget att göra? och nej detta är inte för att ha något att göra. There is always a catch! Jag läser nämligen 400 must-have words for TOELF till min kommande TOELF examination under Februari. You see, sedan ha jag kollat igenom gamla prov och hur man ska förbereda sig inför det. Jag måste ta provet för att komma in på universiteter i USA som kräver TOELF resultat. Jag hoppas jag får resultatet i god tid när jag är klar med provet.

Kursen i Linköping universitet som jag har tagit var pain-in-the-ass men det var värt det, jag har lärt mig så mycket. Jag ha fått nya vänner och jag vill fortsätta att lära mig ännu mer saker. Vad en termin kan göra mycket med ens liv! Otroligt!Jan. 28, 2010 blixt

Äntligen har jag fått hem en ny batteriladdare till min blixt! En hyfsat blixt till min canon fick jag som julklapp av Jocke. Den var jätte billigt, lättanvänt och funkar bra med tanke hur dyra kamera blixter brukar kostar! Den kostade inte mer än 400 kronor på Ebay. Jag tänkte visa den någon dag men först ska jag ut och testar den lite till när dagen hinner mörkar sig.

Här har vi en originalbild som jag tog med svag blixt.

Jan. 26, 2010 Nytt i hemmet

Jag behöver lypsyl! vet knappt hur många gånger jag ha tappat bort alla dessa lypsyler, åh hur slarvig kan man vara! suck...

Nog klagad om det, Visste ni att Jocke har förflyttat sig till en annan avdelning i sitt jobb, vilket innebär att hans första förskola kommer att stängas och nästan allt i förskolan kommer att skänkas bort bl.a. porslinstallrikar, koppar, ungsformar, växter, vattenkokare, gardiner, tavlor m.m. Suveränt! Det behöver vi! Så Jocke ha tagit hem en del saker. hihi

Nu är vårt hem mer fylld än innan. Jag tror nästan jag stannar kvar här ett tag till :)fina mönster på vår nya gardinerJan. 25, 2010 skridskooor

Ni får ursäkta mig för mina sämsta uppdateringar. Härmed ska jag försöka skriva minst ett inlägg per dag men jag lovar inget, ni vet ändå hur allt kommer att sluta.Helgen har varit som dem flesta helger, inget inplanerad men ha haft en lagom myshelg. Har däremot åkt skridskor nästan varje dag sen dem gjorde en skridskobana 3 minuter från vår lägenhet. Jag som älskar skridskor! och för jag är rätt grym på det, så grym att det blev 10 - 8 hockeypoäng till mig. Fastän jag hade en snögubbe som min målvakt och Jocke hade ingen hihi, men Jocke är faktiskt mycket bättre än mig men ändå lyckades jag klå honom med min ny uppfunna skicklighet. Det är inte illa va!

Jag måste även tydliggöra att mina underbara vita skridskor är inte allt så underbart. Jag avskyr "fram bromsen" som gjorde att jag för första gången trillade! numera använder jag Kents gamla hockeyskridskor som fungera mucho better!

Men nu ska vi iväg för ännu mer skridskortur!


Jan. 19, 2010 glasögonorm

Jocke ha äntligen fått sina nya glasögon som jag valde ut. Nu kan han ersätta dem med sina gamla fula! Och det roliga är att dem gamla glasögon var ett par jag även valde ut under vår första träff. Jag kunde inte förstår varför han tog mitt val. Vi var inte tillsammans då och dem var inte helt okej.


Jan. 19, 2010 parents meeting

För er som är nyfikna på träffen mellan min mamma och Jockes föräldrar så gick det hela utmärkt, bättre än förväntat. Visst var jag nervös för min mamma, man kan säga att jag var den enda som var nervös inför deras möte och första insikt om varandra. Men konversationen mellan dem var bedårande och väldigt underhållande att lyssna på, fastän det mesta dels innehöll skitsnack haha. Jockes pappa var lite blyg från början men efter en mängd öl flöt det på, haha tyckte hela ögonblicket var bara för sött. Det var skönt att Jockes föräldrar kunde tala vietnamesiska, annars hade träffen varit lite komplicerad.

Min mamma vet själv hur underbar Jocke är som pojkvän och det klargjorde hon för mig med hennes söta meningar:

- Jag är inte lika orolig för dig som innan, för jag vet att du har Jocke.

Jan. 15, 2010 brosch

Jag avgudar detaljer på kläder, speciellt dessa fina balmain inspirerande broscher. Så himla läckert, passar perfekt till snygga svarta kavajer. Givitvis finns det klara detaljer på kavajer, klänningar och andra plagg. Men jag vill helst ha dessa detaljer i en form av brosch. Mycket smidigare, inte sant?


Jan. 15, 2010 Hometown

I'm back in Ljungby. resan idag var väldigt besvärlig. Det tog hela fyra timmar med tåg och buss, varav en timme försening än beräknat hemkomst. Typiskt SJ. Trots försening hann jag som tur till min intervju idag. Det kändes innerligt bra och nu är jag hemma med för mycket tankar på huvudet.

Imorgon blir det återigen en lång resa tillbaks till Mjölby.
Jag känner att jag ha gjort min uppgift här. Min familj ska även komma på besök imorgon, så jag slipper boka biljetter hem. skönt. Min mamma ha faktiskt inte varit och besökt mig i Mjölby men nu har hon chansen. Även chansen att träffar på Jockes mamma. hoppas det går smidigt...


Jan. 14, 2010 too soon to say goodbye

Förhoppningsvis flyttar jag hem till Ljungby snart.
Men jag kommer att saknar denna byn utan mjöl, min första lägenhet, sambolivet, vår stora yellowish kitchen... ja allt som allt.

Men det är för tidig att säga hejdå, än ha jag tid kvar här. :)Our apartment

Jan. 14, 2010 deadline

Idag såg jag att UCAS förlängde applikationens deadline till 22 januari. Vilken tur jag ha, för imorse insåg jag att det egentliga deadline för ansökning till olika skolor i England var imorgon men nu har jag rätt så gott om tid på mig.

För mitt plan, no matter what, att studera under hösterminen. helt enkelt. Jag vill faktiskt studera! Om något jag brinner för såklart..

Och om det inte blir USA eller England, som jag hade velat, finns det alltid öppna dörrar i Sverige.
Jan. 13, 2010 got a jobinterview

Vaknade upp med ett leende på läpparna när jag öppnade kylskåpet och såg att Jocke hade sparat en macka till mig med en gullig text på post-it lappen. Små gulliga överraskningar som denna borde uppskattas mer i ett förhållande.

Efter frukost, kollade jag igenom mina mail och fick reda på att jag ha fått en jobbintervju på traineetjänst som informatör i Ljungby. Jag hoppas innerligt att jag får jobbet! Informatör kan vara min grej. Men tyvärr finns det bara en plats, så det lär finnas många konkurrenter.

Men jag ska vara duktig! Jag ska ha jobbet!
Jan. 12, 2010 outfit

Lite nytt i gaderoben från mellandagsrean.
Både plaggen är från Gina tricot för 174 kr.
köpte även en ljus corallfärgad läppstift från Isadora och en paljett kjol för 100 kr.
Mellandagsrea när den är som bäst!

 


Jan. 12, 2010 done!

Uppgiften - utfört!
Sista seminariet - avklarad!

Dock "sista tentor" kommer nästa vecka. kämpa. även om det inte är så mycket kvar så vet man aldrig. failar jag, få jag göra om den igen och kanske igen och igen. Jag och Helene hade en diskussion idag när vi gick runt i stan för lite impuls shopping.

- Tänk om vi få göra omtentor tills vi blir trettio!
- Haha det känns som det enda anledning att vi kommer träffas mer i livet är tentor.


Sorgligt att det kan vara så. Men nej så vill jag inte ha det. Om vi två ska någonsin träffas mer ska det absolut inte vara på grund av tentor.Jan. 11, 2010 Love Album

En liten sneak peak på vår kärleks album. Många fina minnen från 2006-2008 samlad i denna album. Fler album ska skapas inför kommande år.

Our valuable piece of memory.


Jan. 9, 2010

nyvaken. brunch time. tom skål med rester från ärtsoppan. back to work...

boken blev utläst igår. Stolt. Men i slutsats har jag inget annat att säga än att boken är förmodligen en av det mest tråkigaste, mest tidsslösande storyn jag någonsin ha läst. Alla dessa onödiga kirurgiska ord som man knappt förstår. Tack gode gud att jag inte ska bli doktor.

Men jag är stolt, stolt över att jag läste ut boken under två dagar och ha nästan gjort klart frågorna. Jag kan, när jag vill!... även om det innebär halvöppna ögon under halva boken.

Jan. 9, 2010 iceskating

Idag blev årets första skridskor tur med Jocke. Tanken gjorde mig upprymd. Det var ju åratals tillbaks sen jag åkte skridskor. Sedan är det first time med pojkvännen och vi var helt ensamma på isen. Självklart spelade vi lite hockey i banan, att bara hålla hand i hand och åka runt och runt är inget kul. Lite action och svett skadar inte...
Men 20 minus grader kunde inte mina fötter och händer hållas emot så vi gick hem. Lördagen blev rätt så mysig trots allt, men så fort man kom hem är det ångest om plugget som väntar.

150 sidor kvar... klarar jag av att läsa ut det i natt? tvivlar...Jan. 9, 2010 thoughts

Julgranen är borttagen, Saturday boken har inte anlänt och min sambo är inte hemma. Vilken motvillig lördag. trots att boken inte ha kommit, fann jag som tur texterna på nätet samt en ljudbok. Det känns bättre för min lathet. Nu behöver jag inte anstränga mig själv att läsa, men och andra sidan är boken så oehört gäspande... alla dessa tankar på karaktärens huvud och för en gång skull är jag glad över att inte kunna läsa andras tankar. Bevisligen lurar jag mig själv. Tänk att kunna läsa människors tankar som en uppslagen bok. En del tråkiga, förhoppningsvis en del intressanta. Frågan är vem jag skulle vilja läsa av? hmmm...

Jan. 8, 2010 Light

love to shot light

Jan. 8, 2010 changes

Det blev en liten ändring på min header igen, i detta fall är det jag som står i centrum. muhaha. Jag ha även färgat mitt hår som ni ser, I love it!


OBS, jag ha inte lagt dit dem ljusbollarna utan I capture it ;)


Jan. 8, 2010 Something new

Presentkort för 600kr på H&M från Jocke som julklapp, köpte jag småsaker som strumpbyxor, knästrumpor, hår accessoarer... ja saker som jag annars inte brukar lägga pengar på. Men sedan fann jag dessa skor, sjukt snygga för 300kr. Ett kap!


En av mina julklappar, Black XS. luktar ljuvligt!Jan. 8, 2010 hummer

Sådant här mat få man inte varje dag, sååå gott!
Det var ingen speciellt dag precis, men Anna och David ville väl lyxa upp vardagen lite för oss hehe. Jag har faktiskt aldrig ätit hummer heller.

Utan att tänka på att det skulle sitta gott med hummer idag också, sitter jag iväntan på att min förbannade bok ska komma så jag kan börja läsa och besvara på frågorna innan seminariet. åh det känns så kört just nu...

Men visste ni? när jag får ångest över något brukar jag gå och tränar. Smidigt va? haha jag ha hunnit träna 3 gånger under denna vecka. Men jag hoppas att boken kommer idag då blir det råplugg hela jävla helgen.... tyvärr.

... annars beger jag mig till gymmet.
Jan. 7, 2010 update

Jag har tagit lite semester från bloggen som ni kanske ha märkt. Nytt år innebär nya tag och med nya tag knådade jag ihop en enkel vår design på min blogg idag. Vad tycks? :) Enligt Jocke, utmärker han sig alldeles för mycket när det egentligen är min blogg som handlar om mig, haha. Men allt handlar förstås inte om mig, sen tycker jag att bilden på Jocke som jag ha tagit passade utmärkt med alla våriga färger som jag ha valt ut. Sen betyder han så mycket för mig.

Förövrigt hoppas jag att ni ha haft en underbar nyår. Själv åkte jag med Jocke och hans a la chienh familia till Stockholm. Det var trevligt.Hej 2010

Hej nytt år
hej kommande vår
hej nya erfarenheter
hej nya kunskaper
hej nya inspirationer

2010, I wish for a new fresh creative year!
Bild tagen i Stockholm, Solna


RSS 2.0