My kind of paradise

Food paradise såklart!

I Hanoi, Big C centre fanns alla sorters mat rätter från olika nationaliteter, främst asien men också västerländskt. Min favorit var Kimchi Box, rätter från Korea.Kimchi Box!Mums...Söt flicka.

Mong cai centre & Hanoi city

Ni kanske undrar hur det ser ut i stan där jag bodde i Vietnam. Så i det här inlägget lägger jag upp random bilder från Mong Cai centre och Hanoi City som jag ha tagit.

Mong CaiMong Cai Plaza - en nybyggd shopping areaSå här såg de flesta byggnader utHanoiElsystemet i Vietnam. Inte så speciellt kul att få en sån på huvud.


Smörgåstårta

Idag gjorde jag och Jocke tillsammans en smörgåstårta för första gången. Den blev super god, speciellt fyllningen. Vi utgick från Jockes mammas recept, så tyvärr är receptet hemligt. ;)

... och så här såg vår tårta ut!Nu är det bara och hugga i!


Äntligen kan ni ju faktiskt ta kontakt med mig...

Håll ut, jag ska skaffa en ny simkort till min mobil. Så snart kan ni äntligen få mitt nummer.

... och jag lovar att svara varje gång.


Manikyr & pedikyr

Jag ha aldrig i hela mitt liv fått manikyr och pedikyr. Som jag sa i tidigare inlägg "att leva i Vietnam är lyxigt.. " och det kan ni ger er på, för här betalar man gärna för manikyr, pedikyr, massage och spa för priser så pass lågt som nästan gratis.

Så jag ha fått min lilla lyx i Vietnam och jag älskar att bli ompysslad och att få sina naglar så fina. Min manikyr och pedikyr kostade inte mer än 40 kr.

Som ni ser på bilden valde jag att få blommor på mina tånaglar och fransk manikyr.

underbara priser

Att leva i Vietnam är ganska lyxigt. Har man en tusenlapp är man bokstavligen "miljonär" där. 1000 kr är liksom lika med 2372800 dong, dessutom är shopping så otroligt billigt märker man sedan hur snål man plötsligt blir. T.ex. har jag hittat sjukt många skor för under 100 kr, dvs. runt 200 000 dong och när jag hittar ett par andra skor för kanske 400 000 dong, tycker jag att det är för dyrt. Men när man tänker efter så kostar inte det mer än 168 kr. Varför man blir så snål när det gäller shopping är för att alla prutar och få man inte det priset som man vill ha, vill man längre inte ha produkten trots att priset är fortfarande billigt. Dem första dagarna när jag var ute och shoppade, ville jag ha allt! Jag ville ha allt, bara för att det var så jäkla billigt men när man ha sina kusiner blir man oftast stoppad och säger, "det är inte så billigt här. Vi går vidare..."
Därför tycker jag att det är ganska jobbigt och gå runt och shoppa med mina släktingar för dem anser att jag kan få det ännu billigare och bättre, men och andra sidan tycker jag också att det är positivt då jag inte ha shoppat ihjäl mig alla saker som jag tycker är billigt för oftast ligger dem i ett oanvänd hög för när priset är så låg tänker man inte noga om man verkligen vill ha plagget. Då tänkte jag efter vad jag handlar men mot slutet av dagarna i Vietnam, shoppade jag ihjäl mig oavsett priset eftersom jag visste att jag inte kommer att få så underbara priser i Sverige.


Vietnamesiska sedlar i regnbågens färger!

Jag är hemma!

Jag är hemma, äntligen. Efter två dagar långa tunga resan sitter jag nu bekvämt och ostörande vid datorn. I köket känner jag lukten av lagat mat som Jocke står och rör om. Han är bara för gullig som lagar mat till mig, trots att han tränat fotboll och skadat sin fot, gick han till ICA och handlade mat bara för att jag var lite hungrig... lite bara.

Så honom ha man saknat jätte mycket och jag måste erkänna, att jag ha världens bästa kille faktiskt.Idag aker vi...

Idag aker jag hem. Klockan 22:00 tar vi nattbussen till Hanoi, halsar pa farmor pa sjukhuset sen efter flyger vi hem.
Jag har fortfarande mycket att skriva om och en massa bilder att visa, men det tar jag nar jag kommer hem. Just nu kanner jag mig ganska sa deprimerande med tanke pa hur mycket jag kommer att sakna mina kusiner, slaktingarna och mitt kara hemland.

Sma tarar foll ner nar vi tog farval av farfar och slaktingar fran min mammas sida och snart tar vi aven farval fran pappas sida. Dock langtar jag hem faktiskt for det ska bli skont att fa komma hem men samtidigt trakigt att lamna landet.

Just nu ar jag hos min kusin, allting ar packat och klart och om nagra timmar aker vi.

Sa vi ses snart i Sverige.

puss an sa lange!


var är stranden?

Så fick man sin lingonvecka igår när vi skulle ut till stranden och bada. lyckad! Istället satt jag och kollade på när mina kusiner njöt av havet medan jag njöt... av att kolla på.

Solen var på väg ner så jag kunde inte heller sola för den delen.  Dessutom var stranden helt täckt med vatten på grund av regnet så det fanns i princip ingen strand. Bortsett från det var dagen annars ganska trevligt, fick ju knapra till en massa kräftor och annat gott. Sedan fick man till roliga bilder på vägen till stranden.


När man kör på vägen vad träffar man inte på då? jo DUCKS i rad "såklart"! När mina kusiner såg ankorna stoppade dem vägen för dem så jag kunde fota lite. hihiHär är jag! :)
Så här nära var havet från en restaurang där jag satt och fotade.

Beach here we come!

Imorgon ska vi till stranden! Jag måste sola mer mer och mer för jag är inte tillräckligt brun som jag vill vara!
Min kusin <3Jag och två söta hundar i stranden,

Muslim i släkten

Juste, min pappa e har! Han kom igar med min kusin fran London. Min farmor e dock fortfarande kvar i sjukhuset i Hanoi med min farbror fran London och min faster. Jag hoppas att de kommer hem snart innan jag flyger hem till Sverige. Det ar bara fyra dagar kvar till dess och det är inte långt kvar...

Visste ni att min kusin ar muslim. Han foljer islamens religion. Man ha haft sina fordomar om muslimer som terrorisera varlden och att de ar konstiga hjarntvattade manniskor. Efter att ha mott min kusin, mina syner om muslimer ha andrats totalt. Min kusin ar varldens snallaste manniska. Han ar lugn, snall, artig och riktigt religos muslim. Han ber varje dag, ater inte gris, dricker inte, roker inte, ater inte kyckling om man inte dodar den pa deras vis osv.

Alla mina slaktingar fran Vietnam ar emot hans foljelse for islam. De anser att han ar hjarntvattade och de forsoker andrar hans syn pa religion. Jag daremot respektera for den han ar oavsett vilken religion han foljer, han ar trots allt min kusin. Sen att han ar jatte snall gor saken annu mer lattare. Idag har jag sett honom bett tre ganger och nagra av mina kusiner fnissar lite i bakgrunden. Men mot slutet formodar jag att min kusins foljelse blir acceptabelt av alla slaktingar.


Haha, vet ni vad jag kom pa nyss?! Att jag sitter och skriver utan åäö, sen insåg jag att jag skriver på min laptop och här finns det ju åäö. haha fatta irriterande!att skrika...

... ar visst normalt har i Vietnam. Manga utav mina slaktingar skriker dag in och dag ut. Jag som ha bott hos dem ett tag nu och detta skrikandet tar ibland kal pa mig fastan jag sjalv ha borjat skrika. Man blir ju som man umgas med.

Sa nar jag kommer tillbaks till Sverige, blir inte krankt av mina ord da jag ma skrika orat av er.Canon 500D - Vietnam

Jag tankte dela med mig lite bilder som jag ha tagit med min nya kamera. Givitvis valjer jag ut ett fatal utav 800 spontana bilder. Om ni ha tur kanske ni fa se en bild pa mig med. ;)
 

Forsta bild pa mig i Vietnam. Det nojer ni val med ;)
Japp, Det var allt. Men det finns fortfarande mycket mer att se och det aterkommer jag med senare.
annu en regning dag...

Idag vaknade jag av att det lakte vatten fran taket, tankte vafan inte igen. Nar det regnar i Vietnam regnar det enormt mycket. Man hor hur regnet slar mot vaggarna och taket och hur stormen skriker. Jag brukar bli avslappnad under min somn nar det regnar men inte i Vietnam. Regnet har ar kraftigare an i Sverige, sen att deras hus ar inte allt sa isolerat. Man hor allting, fran forsta vaning till traffiken utanfor.

Vadret har ar sa konstig. Efter regnets harda slag kommer solen upp efter ena sekunden, och sen kommer regnet igen, ja det gar i en sadan konstig krets. Jag hoppas iaf pa fint vader snart sa jag kan ut och doppa mig i havet och dega i stranden. Det var en dag da jag ville ut till stranden runt kl 12 for det var da solen stralade som mest men ingen ville folja med mig. Alla mina kusiner sa att det var alldeles for tidigt. De brukade ga till stranden kl 17 da solen haller pa att gar ner. Det ar fan da alla dra hem, sa jag. Faktum var att vietnameser inte tycker om att sola for att vara brun ar inte sa speciellt snyggt i Vietnam. Man ska helst vara vit, darfor dra de till stranden ratt sent for att inte bli solbrand eller bli brunare an vad de redan ar. Jag ska iaf bli svart nar jag kommer tillbaks till Sverige, sadesa!

Vietnamesiska

Jag ar samst pa vietnamesiska alltsa, sa samst att jag nastan skams. Fast jag borjar faktiskt bli battre, dock fattar jag inte ett skit nar de pratar eller sjunger vietnamesiska pa TV. Det enda som finns pa TV som jag kan se ar Discovery Channel, Animalplanet, MovieStar och MTV.

Koreansk musik pa MTV lyssnar jag hellre pa och jag fann tva koreansk pojkband som jag ha lyssnat sonder pa dem senaste tva dagar nu.


Super Junior - Sorry SorryBIGBANG - Haru Haru

Kina->Hanoi

Om 11 dagar aker vi hem. Fan vad tiden gar fort.. sa fort att man inte ha hunnit med allt som finns att gora i Vietnam. Iallafall sa ha jag ha varit i Kina, dock bara i fyra timmar. Det enda som tog oss till Kina var ett visum for en dag sen gick vi bokstavligen over gransen, det tog val bara 10 minuter sen var vi i Kina.  Sedan akte vi buss in till ett storre centrum. Det var jatte rent och fint i Kina i jamforelse med Vietnam. Ni anar inte vilken skillnad det ar, att man bara gar over en kort grans sen ser allting sa annorlunda ut. Vietnam borde ta efter Kina lite mer och fortare! I kina hann jag inte kopa naget mer an en randig kofta for min farmor blev svar sjuk, sa alla var tvungen att aka hem. Vi hann dock hyra taxi till stranden men vi var inte dar sa lange. Jag ska till Kina igen och da ska jag fan vara dar en hel dag for det finns sa mycket kvar att se och handla!

Dagen efter akte vi till Hanoi, Vietnams huvudstad. Vi akte dit med buss med inbyggd vaningsangar som man kunde ligga och sova under natten och sedan nar man vaknar var man framme. Det var verkligen en upplevelse, en upplevelse jag aldrig mer vill upplevas, dels pa att man fick sova jamte framlingar, oturlig nog fick jag sova mellan tva gubbar! Sedan hor man den ena efter andra spy, tutande efter varje femte minut, acklig smorig vietnamesisk musik i bakgrunden och vagarna.. ja den kan ju diskuteras. Den behover fixas for som man studsas och skakas. Over 6 timmar var vi antligen framme och vi spenderade tva natter i indochina hotel. Jatte mysigt fast ganska liten. Anledningen till att vi akte dit var att mina kusiner skulle undersoka deras syn, sen hann vi saklart shoppa en hel del och mycket go mat som vi ha stoppat i oss. Jag testade kimchi (koreansk ratt) for forsta gangen, fan va gott det var! Det fanns sjukt mycket asiatisk mat att valja mellan. Allt fran kinesisk till Japansk mat. Det fanns aven vasterlandskt mat som hamburgare osv. Men inget man precis vill ata nar man ar i Asien. Konstig nog sa ha jag inte saknat svensk mat. Kanske lite bara... potatismos t.ex. Vi skulle egentligen spendera tre natter i Hanoi men min farbror ringde och sa att vi maste hem fort for farmor blev allt sjukare. Sa vi akte hem.

Eftersom min farmor ar svar sjuk flyger min pappa, min farbror och min kusin till Vietnam imorgon. Det var tva ar sen jag traffade min pappa och honom ha man saknat mycket. Jag skulle egentligen aka till London efter Vietnam for att traffa pappa men nu blir nog andrade planer nu nar han anda kommer hit snart.

Just nu ar min farmor fortfarande lika sjuk, sa de ska ta henne till sjukhuset i Hanoi. Usch.. jag hoppas pa battre resultat snart. <3

 

 

 


LG KF350 ICE CREAM

Ni som kanner mig vet hur mycket jag ha tjatat efter en ny mobil. Sa nu ha jag antligen hittat en ny mobil i Vietnam!
En ny LG KF350 som bara finns i Asien just nu. Jag hittade den i Hanoi och kopte den direkt. Priset log pa ca 1500 kr.

Jag alskar min nya mobil!
Update@Vietnam

Tid och ork for blogg ligger just nu inte i min prestation, for 30+ grader ar inget och leka med heller. Men en liten kort uppdatering om mitt kara hemland far ni noja med. :)


Hela resan fran Ljungby till Mong Cai, Vietnam tog over 2 dygn. 2 javla dygn! Jag ha aldrig varit sa javla slutkord i hela mitt liv. Men vi stannade i Bangkok i 2 timmar och tog flyget vidare till Hanoi och sedan blev vi upphemtade av slaktingar och akte bil i 6 timmar. Jag trodde seriost att jag skulle do i bilolycka. Men det forsta jag tankte nar vi anlande till VN var.. vafan tog luften vagen? Man ar sa van vid Sveriges friska och rena luft men ar man i VN blev det plotsligt svarare att andas. Men jag overlever... 


Just nu bloggar jag hos min kusin. Deras hus ar sjukt fin! 3 vaningar med 3 badrum, 3 sovrum plus kok och saklart vardagsrum. Dem lever i lyx om man jamfor majoriteten i VN. Jag ar glad over att alla mina slaktingar har tak over sig. I hela sitt liv har de jobbat hart for detta. Sen tackar jag dem for att de har air condition i rummet jag sover i for dem forsta tva dagar kunde jag inte sova for det var alldeles for varmt. Jag har aven varit sjuk och ar nog fortfarande men inte lika mycket.


Staden jag bor i heter Mong Cai, gransen mellan Kina. Mong Cai ar en handelstad och ha utvecklas sjukt mycket sen sist jag var dar. Flera shoppingstalle for priset man tror inte kan vara sant och sen kan man alltid pruta! Sedan finns det saklart dyrare butiker med t.ex. vaskor som jag aldrig nagonsin kommer att ha rad med och da snackar vi om LV butiker och andra markes butiker. Staden ha aven borjat importera produkter fran Korea. Me like! Resterande butiker ags av kineser och vietnameser. Men Mong Cai handlar ju inte bara om shopping, det finns flera utestalle som jag annu inte ha varit pa och sjukt manga fikastalle. Goda och kalla drinkar som behovs varje dag i detta varmen.


I detta varmen vill man ocksa till stranden och bara njuta. Det gjorde vi i forgar, alskar strander. Det var harligt som fan! Naja, detta fa racka nu. Jag ha fortfarande mycket att beratta och bilder att visa. Men det fa vi ta en annan dag.Pusshej! RSS 2.0